Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Immofinanz, pierdere de 146 milioane euro în primele trei trimestre ale anului 2015

Andrei Stan Companii /

Compania imobiliară Immofinanz a raportat un profit net de -146,1 milioane de euro în primele trei trimestre ale anului 2015-201616, faţă de un profit de 123,8 milioane de euro obţinut în perioada similară a exerciţiului 2014-2015, potrivit unui comunicat al companiei trimis redacţiei.

Regresul a fost cauzat în principal de efectele negative în valoare de circa 400 de milioane de euro provenite din evaluarea ajustată la schimbul valutar a portofoliului din Rusia şi de o scădere a veniturilor din închirieri la 238,3 milioane de euro (faţă de 313,5 milioane de euro în Q1-3 2014/15), survenite din reducerea temporară a nivelului chiriei în Moscova şi vânzarea planificată de proprietăţi, precizează sursa citată

Rezultatele operaţionale s-au ridicat la 82,6 milioane de euro.

"Rezultatele în primele trei trimestre ale anului 2015/16 continuă să reflecte contextul politic şi economic tensionat din Rusia. Această situaţie este evidentă, pe de o parte, prin scăderea veniturilor din închirieri şi, pe de altă parte, în rezultatele evaluărilor. Deteriorarea semnificativă şi continuă a climatului general din Rusia de la începutul anului, continuarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei în vară şi perspectivele conform cărora economia Rusiei va rămâne în recesiune în anul 2016 ne-au determinat să solicităm noului evaluator pentru portofoliul nostru din Europa Centrală şi de Est, CBRE, o evaluare specială a cinci proprietăţi de retail din Moscova începând cu 31 ianuarie 2016. Această evaluare a rezultat într-o reducere ajustată la rata de schimb valutar de aproximativ 400 milioane de euro", a explicat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

Veniturile provenite din chirii comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent au crescut uşor, cu 1,5% faţă de trimestrul precedent, până la 73,9 milioane euro în al treilea trimestru al anului financiar 2015/16.

Compania precizează că această creştere a fost determinată, în primul rând, de o rată mai mare de ocupare a centrelor comerciale din România.

Pe segmentul office, au fost finalizate noi contracte de închiriere pe parcursul primelor trei trimestre pentru aproximativ 150.000 metri pătraţi, în timp ce contractele care au fost prelungite cumulează o suprafaţă de 150.600 metri pătraţi. Pe segmentul retail, au fost semnate noi contracte de închiriere pentru 65.900 metri pătraţi, în timp ce contractele prelungite totalizează 81.500 metri pătraţi. Portofoliul de investiţii finalizate are, în acest moment, o rată de ocupare de 83,2%, arată datele companiei.

Potrivit comunicatului, proprietăţile Immofinanz din România reprezintă 15,6% din portofoliul total al companiei, ce include 73 de proprietăţi (17 investiţii finalizate, 11 în curs de dezvoltare şi 45 de proiecte în analiză), cu o valoare de 907,7 milioane de euro (647,8 milioane de euro - investiţii finalizate, 30,2 milioane de euro - investiţii în curs de dezvoltare, 229,6 milioane de euro - proiecte în analiză). Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare ale Grupului în România se ridică la 117,7 milioane de euro.

Immofinanz este o companie imobiliară comercială care îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail şi birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a Immofinanz include managementul şi dezvoltarea de proprietăţi. Compania deţine un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,8 miliarde de euro, ce cuprinde peste 380 de proprietăţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional