Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

LEONIDAS ANASTASOPOULOS, ALESONOR:"Am vândut zece case verzi de lux în complexul Amber Gardens"

Piaţa Imobiliară /

"Am vândut zece case verzi de lux în complexul Amber Gardens"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Dezvoltatorul imobiliar Alesonor a vândut zece case verzi de lux în complexul rezidenţial Amber Gardens, pe care îl dezvoltă cu aproximativ 14 milioane de euro, după cum ne-a declarat Leonidas Anastasopoulos, managing partner al companiei.

    Potrivit sursei citate, Amber Gardens va cuprinde 60 de locuinţe verzi de lux, ce urmează să fie construite pe parcursul a trei ani, după lansarea proiectului în luna noiembrie a anului trecut.

    Domnul Anastasopoulos susţine că Alesonor a investit aproximativ 7 milioane de euro, până în prezent, în dezvoltarea complexului, costul cu achiziţia terenului fiind de circa 5,5 milioane de euro.

    "În luna noiembrie 2014 au fost finalizate 6 locuinţe, iar anul acesta sunt planificate încă 11", ne-a spus domnia sa, subliniind că există deja trei familii care îşi aleg designul interior al locuinţelor şi care vor locui în ansamblul rezidenţial Amber Gardens începând cu luna iunie.

    Leonidas Anastasopoulos ne-a precizat că preţurile acestor case verzi de lux încep de la 240.000 euro plus TVA, pentru o locuinţă cu o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi şi un teren de aproximativ 650 mp. Totodată, preţurile pot varia în funcţie de suprafaţa construită, finisajele şi extradotările alese, precum piscina sau sistemul SmartHome.

    "Preţurile pornesc de la 240.000 de euro plus TVA, pentru o locuinţă cu o suprafaţă de 250 metri pătraţi şi un teren de 650 mp"

    Reporter: Care sunt factorii care v-au determinat să dezvoltaţi conceptul de casă verde de lux?

    Leonidas Anastasopoulos: Sustenabilitatea proiectelor pe care le dezvoltăm a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru compania Alesonor. Astfel, încă din 2003, am lansat proiecte care combină designul de ultimă generaţie şi natura, contribuind în mod activ la promovarea proiectelor imobiliare verzi în România. Cu fiecare nou proiect, am căutat să evoluăm, să lansăm noi trenduri şi să îmbunătăţim stilul de viaţă al viitorilor noştri locatari. Astfel, după dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale cu apartamente de lux, ne-am propus să oferim case pentru familii tinere, care sunt preocupate de confort, sănătate şi caută, în acelaşi timp, locuinţe eficiente energetic. Identificând o preocupare din ce în ce mai mare pentru locuinţele de calitate, cu un consum responsabil, am considerat că piaţa locală este pregătită pentru un proiect inovator, unic în ţară. Am lansat Amber Gardens, primul ansamblu rezidenţial din România cu locuinţe verzi de lux, care are la bază principiile designului bioclimatic şi aplică standardele energetice ale unei case pasive. Ne bucurăm că iniţiativa noastră a fost corectă. Piaţa este cu adevărat pregătită pentru calitate, confort şi lux verde. La doar trei luni de la lansare, avem un răspuns încurajator din partea clienţilor. De asemenea, proiectul Amber Gardens a obţinut prima certificare "Casă Verde" din Bucureşti, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC) şi a câştigat premiul I la "Anuala de Arhitectură Bucureşti 2013".

    Reporter: În ce stadiu se află lucrările la ansamblul Amber Gardens? Câte case au fost construite până acum?

    Leonidas Anastasopoulos: Amber Gardens va cuprinde 60 de locuinţe verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanţă. Am planificat să dezvoltăm întregul proiect pe parcursul a trei ani, în zona Otopeni - Tunari, lângă pădure. În luna noiembrie 2014 au fost finalizate 6 locuinţe, iar anul acesta sunt planificate încă 11.

    Reporter: Care va fi valoarea totală a investiţiei în complexul Amber Gardens şi câte fonduri aţi cheltuit, până în prezent, în această dezvoltare?

    Leonidas Anastasopoulos: Investiţia în întregul proiect Amber Gardens este estimată la aproximativ 14 milioane de euro, iar până acum am investit circa o jumătate din această sumă. Achiziţia terenului ne-a costat undeva la 5,5 milioane de euro.

    Reporter: Ce estimări aveţi privind ritmul de vânzări ale locuinţelor din Amber Gardens?

    Leonidas Anastasopoulos: Am lansat proiectul la sfârşitul lunii noiembrie 2014 şi, într-un timp record, am vândut zece din cele 12 case planificate pentru faza 1. Am remarcat că proiectul nostru este apreciat de cei care ne descoperă, iar cererea este în creştere şi suntem optimişti privind vânzarea caselor din faza a doua. Avem deja trei familii care acum îşi aleg designul interior al locuinţelor şi vor locui în ansamblul rezidenţial Amber Gardens începând cu luna iunie.

    Reporter: Care sunt suprafeţele construite şi preţurile de vânzare ale unităţilor locative din acest ansamblu, în funcţie de tipul construcţiei?

    Leonidas Anastasopoulos: Investiţia într-o casă verde de lux începe de la 240.000 euro plus TVA, pentru o locuinţă cu o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi şi un teren de aproximativ 650 mp. Preţurile pot varia în funcţie de suprafaţa construită, finisajele şi extradotările alese, precum piscina sau sistemul SmartHome. Avem vizite în fiecare zi la showroomul de prezentare din Tunari şi credem că am identificat corect nevoia de locuinţe eficiente energetic.

    Reporter: Care au fost motivele pentru care aţi ales să dezvoltaţi Amber Gardens în comuna Tunari?

    Leonidas Anastasopoulos: Am căutat zone care sunt în continuă dezvoltare şi care să ofere o serie de beneficii viitorilor proprietari precum infrastructura, accesul facil, transportul public, şcoli şi grădiniţe. Am identificat zona Otopeni-Tunari ca fiind cea mai bună soluţie pentru dezvoltarea locuinţelor verzi de lux, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanţă şi un consum redus de energie. Complexul nostru este amplasat lângă pădure şi are trei zone de acces, respectiv DN1 - care va deveni şi mai eficient odată cu deschiderea pasajului de la Piaţa Presei Libere, şoseaua de centură şi viitoarea conexiune cu A3.

    Reporter: Ce perspective are piaţa rezidenţială în acest an?

    Leonidas Anastasopoulos: Eficienţa energetică este reflectată cu precădere în cererea de pe piaţa de birouri. Însă, pe termen lung, acest trend în continuă creştere se va reflecta tot mai mult şi pe piaţa rezidenţială. De asemenea, creşte cererea de locuinţe de lux, însă oferta este relativ mică. În acest moment există foarte puţine proiecte de calitate excepţională, care să satisfacă această cerere.

    Reporter: În ce zone ale Capitalei estimaţi că vom avea noi cartiere rezidenţiale de lux, în următorii doi ani?

    Leonidas Anastasopoulos: Zona de Nord a Capitalei va continua, cu siguranţă, să atragă cele mai mari investiţii în următorii ani, datorită dezvoltării infrastructurii. De asemenea, luxul trebuie redefinit. Un cartier nu mai poate să fie "de lux" doar pentru că se află în Zona de Nord. În primul rând, trebuie să fie sustenabil şi eficient energetic, cu un acces facil pentru locatari şi să le ofere acestora locuinţe de calitatem aflate aproape de natură.

    Casele verzi de lux reprezintă noul trend pentru cei care caută calitate şi confort, cu un consum energetic redus semnificativ şi costuri mai mici de întreţinere.

    Reporter: Vă mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional