Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Locuinţe de lemn de la LogiCassa

Piaţa Imobiliară /

Sursa foto galerie: www.logicassa.ro

Sursa foto galerie: www.logicassa.ro


  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Activând din anul 2005 în piaţa de profil, LogiCassa produce locuinţe din lemn, precum şi orice fel de structuri de lemn pentru casă. Compania livrează, de asemenea, şi module pe care le vindem la cheie, cu tot ce înseamnă instalaţii sanitare şi nu numai. Cristian Radu, partener LogiCassa, ne-a explicat: "De regulă, lucrăm la comandă, pe proiectul clientului. Lumea doreşte să construiască locuinţe cu confort energetic scăzut, iar noi exact asta oferim. Cererea vine din jurul Bucureştiului, din Cluj, Oradea, dar şi din partea de Moldova, noi fiind din Bacău. În fabrică se construiesc pereţii şi aceştia se asamblează pe fundaţia executată de client. În funcţie de mărime, o casă medie, de 140 de mp, o fabricăm în 2-3 zile şi o asamblăm cam în zece zile, cu condiţia să fie fundaţia turnată şi autorizaţia obţinută".

    Printre altele, LogiCassa construieşte şi un tip de locuinţă de 15 mp, mobilă - un loc de cazare ce poate fi pus oriunde. De obicei, pentru acest tip de construcţie, cererile vin din turism sau pentru turism. Căsuţa costă de la 18.000 de euro, fără TVA de 19%.

    Cristian Radu spune că cererile au mai stagnat, fiind într-o oarecare descreştere: "Avem competitori mulţi. În ultima vreme s-a observat trendul calat pe acest tip de construcţii pe structură de lemn şi au apărut competitori. Cei mai mari sunt tot în zona de Moldova, mai sunt şi pe partea de meşteşugărie, în zona Ardealului, Covasna, Harghita, dar mai mult în Moldova".

    Reprezentanţii companiei subliniază, pe site-ul societăţii: "Producem case conform normelor naţionale şi Eurocod 5, cu softuri specializate. Producem în hală echipată la nivelul anului 2022 (utilaje CNC de mare precizie). Utilizăm doar materiale certificate (lemn standard minim C24 import Germania şi Austria). Garantăm unele dintre cele mai scurte termene de livrare din piaţă. Suntem flexibili, în concordanţă cu cerinţele clienţilor noştri. Avem un portofoliu divers: case individuale, locuinţe publice, hale pentru depozitare, şarpante industrializate, tiny-houses, pergole şi foişoare, etc. Livrăm în România, Franţa, Italia, Belgia, Elveţia. Putem construi şi "la cheie" prin intermediul colaboratorilor de încredere".

    Sursele citate menţionează că realizarea unei case pe structură de lemn poate fi mai ieftină decât construirea unei case din beton şi cărămidă şi necesită mai puţină muncă pentru a fi montată. De asemenea, lemnul este un material durabil şi rezistent, care poate dura mult timp dacă este îngrijit corespunzător. Casele de lemn pot fi tratate pentru a preveni problemele de putrezire şi pentru a rezista la intemperii şi la insecte. În plus, structura de lemn poate fi mai rezistentă la cutremure decât betonul, deoarece lemnul este un material mai flexibil, mai arată reprezentanţii LogiCassa. Conform acestora, casele pe structură de lemn permit o mare flexibilitate în ceea ce priveşte designul şi planul casei: "Lemnul poate fi tăiat şi modelat în multe forme şi dimensiuni diferite, ceea ce permite construirea unor case personalizate şi adaptate nevoilor şi gusturilor proprietarilor". Lemnul este un material care absoarbe zgomotul, ceea ce înseamnă că locuinţele pe structură de lemn pot oferi o izolare fonică mai bună decât cele de beton şi cărămidă.

    Lemnul este un material bun izolator termic, ceea ce înseamnă că acest tip de case pe structură de lemn pot fi mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele de beton şi cărămidă. Acest lucru poate reduce costurile cu încălzirea şi răcirea casei şi poate contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

    Îngrijirea casei de lemn poate fi mai uşoară şi mai puţin costisitoare decât cea a unei case de beton şi cărămidă. Lemnul poate fi tratat pentru a rezista la intemperii şi la insecte, iar reparaţiile pot fi efectuate mai uşor decât în cazul betonului şi cărămizii. Totodată, casele pe structură de lemn au o estetică distinctă şi caldă, ceea ce poate conferi casei un farmec şi o personalitate aparte. Construirea unei case pe structură de lemn poate avea un impact mai redus asupra mediului, în comparaţie cu construcţia unei case din beton şi cărămidă. Lemnul este un material natural şi regenerabil, ceea ce înseamnă că este mai sustenabil decât betonul, care necesită o cantitate mare de energie şi emite cantităţi semnificative de dioxid de carbon în timpul procesului de producţie. În cazul demolării casei, materialele de lemn pot fi reciclate sau refolosite, reducând astfel impactul asupra mediului.

    Lemnul este un material mai flexibil decât betonul şi cărămida, ceea ce îi conferă o mai mare rezistenţă la cutremure. În cazul unui cutremur, lemnul se poate îndoi şi absorbi mai bine forţele seismice, ceea ce poate reduce riscul de daune majore la structura casei. În acelaşi timp, lemnul este un material ce reglează umiditatea şi temperaturile din interiorul casei, putând fi tratat pentru a rezista la problemele de umiditate şi pentru a preveni creşterea mucegaiului şi a fungilor.

    În general, construirea unei case pe structură de lemn poate fi o alegere excelentă pentru cei care caută o opţiune durabilă, eficientă din punct de vedere energetic şi personalizabilă. În general, fundaţia unei case pe structură de lemn este construită din beton armat şi poate fi sub formă de placă sau de piloni, mai arată specialiştii de la LogiCassa.

    Finisajele exterioare ale unei case din lemn reprezintă un aspect important al construcţiei, deoarece oferă protecţie împotriva intemperiilor şi îmbunătăţesc estetica clădirii. Finisajele exterioare pot include vopsirea, tratarea cu uleiuri, lacuirea sau acoperirea cu alte materiale decorative, precum piatra sau ţigla. Este important ca finisajele să fie aplicate pe o suprafaţă curată, uscată şi pregătită corespunzător pentru a asigura o aderenţă bună şi o durată de viaţă lungă. De asemenea, finisajele trebuie să fie rezistente la intemperii, radiaţii UV şi alţi factori de mediu ce pot deteriora suprafaţa.

    Termoizolarea interioară a caselor de lemn este importantă pentru a asigura confortul termic şi pentru a reduce costurile de încălzire. Izolarea termică poate fi aplicată sub forma de vată minerală, plăci de spumă poliuretanică sau alte materiale izolante, care sunt instalate între structura de lemn şi finisajele interioare, cum ar fi plăcile de gips-carton sau lemnul. În plus faţă de protecţia termică, izolarea poate contribui la reducerea zgomotului şi la îmbunătăţirea calităţii aerului prin reducerea infiltrărilor de aer şi a umidităţii. Este important ca izolarea să fie instalată corect, fără goluri sau fisuri, pentru a asigura o eficienţă maximă şi pentru a evita apariţia problemelor ulterioare, cum ar fi condensul sau mucegaiul. În general, termoizolarea interioară a caselor de lemn este esenţială pentru a obţine un nivel ridicat de confort termic şi acustic, precum şi pentru a reduce costurile de încălzire şi răcire a construcţiei.

    Instalaţiile interioare includ reţelele electrice, sanitare şi de încălzire, care trebuie proiectate şi instalate cu grijă pentru a asigura un flux de lucru eficient şi pentru a evita eventualele probleme ulterioare, mai explică specialiştii citaţi. Potrivit acestora, finisajele interioare includ pardoselile, pereţii şi tavanul, care pot fi acoperite cu diverse materiale, precum parchet, gresie, faianţă sau vopsea.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional