Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

"LOFT green apartments" - primele apartamente de la noi care nu poluează

Piaţa Imobiliară /

"LOFT green apartments" - primele apartamente de la noi care nu poluează

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    "LOFT green apartments" - proiectul rezidenţial ce reuneşte primele apartamente din ţara noastră care nu poluează se apropie de finalizare, urmând să intre în faza a doua de construcţie.

    Compania românească Ecovillas a finalizat în proporţie de 90% primele 44 de apartamente şi spaţii comerciale din România 100% ecofriendly din proiectul LOFT green apartments. Locuinţele nu poluează, fiind primele apartamente care nu sunt racordate la gaze şi folosesc un sistem de încălzire şi răcire cu pompe geotermice, au anunţat reprezentanţii proiectului. Aceştia subliniază că apartamentele sunt alimentate cu energie regenerabilă, acestea fiind gândite astfel încât să reducă spre zero impactul pe care îl au asupra mediului şi promovează un stil de a trăi pentru viitorii locatari.

    Gabriel Focşeneanu, manager de proiect, arată: "Nu suntem la primul proiect de acest gen dezvoltat în România. Ecovillas a mai construit alte 32 de case pasive cu pompe de căldură, finalizate în anul 2016. Acestea s-au bucurat de un real succes, fiind vândute în întregime, iar valoarea lor a crescut deja cu 35% de la darea în folosiţă. Demararea proiectului LOFT a fost un act de curaj din partea noastră, pentru că ne adresăm altui tip de clienţi, clienţii de apartamente, care sunt diferiţi de cei de case. Apartamentele pasive sunt cu adevărat o investiţie, pentru că aduc reduceri de costuri lunare şi confortul unei locuinţe smart".

    Conform surselor citate, apartamentele au cele mai mici costuri cu întreţinerea, datorită pompelor geotermice: "Proiectul LOFT green apartments nu poluează deoarece foloseşte un sistem de încălzire şi răcire bazat pe pompe geotermice. Practic, locuinţele nu sunt racordate la gaz şi sunt alimentate cu energie regenerabilă. Datorită sistemului de încălzire cu pompe geotermice, pe timpul iernii costurile lunare se reduc cu 90% faţă de un apartament standard".

    Gabriel Focşeneanu susţine că încălzirea într-o lună de iarnă ajunge doar la un leu/mp: "Asta înseamnă că la trei camere, în luna ianuarie, locatarii vor plăti cel mult 70 de lei încălzirea. Există în fiecare apartament un sistem de încălzire prin pardoseală, iar pierderile de căldură sunt reduse la zero, datorită izolaţiei foarte bune. Geamurile sunt şi ele speciale pentru apartamente pasive - deşi sunt foarte mari, nu pierd căldura din locuinţă".

    Proiectul "LOFT green apartments" foloseşte un sistem inteligent de ventilaţie pentru a aerisi locuinţa. Este un sistem smart ce aduce aer curat şi proaspăt 24 de ore din 24, fără a fi nevoie să se aerisească.

    Alte facilităţi ale proiectului sunt reprezentate de amplasarea de prize pentru maşini electrice în cadrul complexului rezidenţial, de amenejarea unui parc în curtea complexului şi de montarea unui sistem de videointerfon comandat de pe smartphone.

    "LOFT a fost gândit să aducă viitorii locatari mai aproape de natură, de aceea locaţia este lângă 87 de hectare de pădure unde există inclusiv trasee pentru plimbări, iar alţi 7.500 mp de zonă verde vor exista în curtea complexului, amprenta la sol fiind de doar 25% din suprafaţă.

    Când construieşti apartamente verzi trebuie să te gândeşti că cei care le cumpără iubesc natura, ei îşi doresc un stil de a trăi departe de agitaţia urbană, dar aproape de oraş.

    Aşa am decis să construim în Mogoşoaia, pentru că aici putem oferi zonă verde suficientă, calitate premium la un preţ de apartament standard, plus tehnologie şi inovaţie", a conchis domnul Focşeneanu. Complexul LOFT dispune şi de parcări pentru biciclete şi cărucioare, boxe, parcări subterane şi supraterane, loc de joacă, acces facil către transportul în comun şi magazine.

    "LOFT green apartments" este construit în stil industrial şi promovează apartamente unice, niciunul nesemănând cu celălalt.

    Compania Ecovillas investeşte 10 milioane de euro în construcţia celor 3 blocuri, ce vor reuni 154 de apartamente, cu una, două şi trei camere.

    Proiectul imobiliar "Ecovillas" a fost unul inovativ prin caracteristicile sale de eficienţă energetică: izolaţie excelentă a locuinţelor şi pompe geotermice. Acest proiect a avut un succes deosebit deoarece, odată finalizat, valoarea imobilelor a crescut cu 35%, susţin dezvoltatorii, pe site-ul proiectului, adăugând: "Experienţa dobândită ne-a motivat să fim mai ambiţioşi şi să dezvoltăm noul proiect LOFT cu o arhitectură modernă, unică şi elemente de sustenabilitate - folosirea energiei verzi. Stilul LOFT are o arhitectură contemporană, des întâlnită şi foarte apreciată în tendinţele de construcţie europene, ce include un design minimalist, foloseşte materiale naturale şi sustenabile, iar finisajele sunt durabile şi cu trecerea timpului capătă o mai mare valoare. Un atu pe lângă toate celelalte este pădurea care înconjoară complexul. Fiecare apartament are vedere spre zona verde a pădurii".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional