Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MINEX continuă să investească în dezvoltare, pe timp de criză

Companii /

MINEX continuă să investească în dezvoltare, pe timp de criză

Grupul de firme Minex, unul dintre principalii furnizori locali de soluţii integrate pentru tratarea suprafeţelor, a realizat o cifră de afaceri de aproape 10 milioane de euro în 2014. Perspectivele pentru 2015 sunt pozitive, datorită, în special, contractării unor lucrări importante în domeniul naval şi off-shore. În 2014, Minex a reuşit, împreună cu partenerii olandezi, să genereze mai multe proiecte în afara ţării. Acestea au vizat mai ales domeniul vopsitoriilor, al sistemelor de ventilaţie şi dezumidificare. În acest sens, compania derulează contracte în Norvegia, Portugalia, Turcia, Sri Lanka, Olanda, Polonia, Azerbaidjan şi colaborează permanent cu parteneri străini, cărora le oferă servicii de proiectare şi management de proiect.

Reporter: Cum caracterizaţi evoluţia pieţei locale de soluţii integrate pentru tratarea suprafeţelor?

Mircea Minea: Anul 2012 a fost unul foarte bun pentru noi. Ulterior, afacerile au intrat, însă, pe o pantă descendentă, care s-a resimţit şi în prima jumatate a lui 2014. Un reviriment al comenzilor a apărut în a doua jumătate a anului, în special datorită exportului. Clienţii noştri sunt, în mod special, firme exportatoare sau care desfăşoară proiecte de anvergură, pentru care solicită fonduri europene. Nu ne putem axa exclusiv pe piaţa locală, pentru că sectorul intern al construcţiilor resimte, încă, o criză severă. Este cunoscută blocarea perpetuă a investiţiilor în infrastructură atât în 2013, cât mai ales în 2014, ceea ce are repercusiuni majore asupra domeniului. În aceste condiţii, proiectele în străinătate devin tot mai interesante. Pentru noi, sectorul naval rămâne, în continuare, principalul segment de piaţă. Din 2012 continuăm să dezvoltăm proiecte importante la şantierele navale din Tulcea şi Mangalia, în 2015 având asigurat un contract substanţial cu şantierul din Galaţi.

Reporter: Care sunt mărcile/tipul de produse comercializate?

Mircea Minea: Grupul Minex este recunoscut mai ales ca ofertant de soluţii la cheie şi mai puţin ca distribuitor de produse. Realizăm hale de sablare şi vopsire atât pentru sectorul naval - unde proiectele sunt complexe, dar şi pentru industrie (confecţii metalice etc). Important este faptul că avem capacitatea de a crea soluţii personalizate, pentru care realizăm intern inclusiv partea de proiectare. Dincolo de gama de echipamente importate, începem deja să producem direct sisteme de ventilaţie, încălzire şi dezumidificare, precum şi echipamente de sablare manuală, integrate cu sistem de recuperare şi transport abraziv, în construcţie containerizată.

Reporter: Care este capacitatea anuală de producţie/ import de care dispuneţi?

Mircea Minea: Capacitatea de import ţine exclusiv de puterea de absorbţie a pieţei. În perioada 2007-2008 aveam vânzări duble, dar situaţia de atunci nu era neapărat normală. În prezent, avem o abordare mult mai prudentă a activităţii. Realizăm un control mai riguros al costurilor şi acordăm o atenţie sporită încasării facturilor. În plus, investim în dezvoltare. În 2014 am extins spaţiul necesar desfăşurării activităţilor de producţie şi asamblare, construind o hală de 600 mp cu macara de 6,3 tone, la sediul nostru central, din Bucureşti. În 2015 vom achiziţiona maşini-unelte performante, în valoare de peste 500.000 de euro, cu care să asimilăm si să personalizăm o parte din produsele importate în prezent.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional