Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

NEPI şi Carrefour Property: Primul centru comercial din Ploieşti

F.A. Investiţii /

NEPI şi Carrefour Property: Primul centru comercial din Ploieşti
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Primul centru comercial modern din Ploieşti - Ploieşti Shopping City, urmează să fie inaugurat la mijlocul lunii noiembrie a acestui an. Fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), în parteneriat cu Carrefour Property România avansează rapid în ridicarea construcţiei cu o suprafaţă închiriabilă de 55.000 mp. Investiţia totală a fost estimată la 65 milioane de euro.

    "Va fi unul dintre puţinele centre comerciale regionale adevărate din România", a declarat Martin Slabbert, CEO NEPI.

    Centrul commercial este realizat împreună cu divizia imobiliară a Grupului Carrefour, cei doi parteneri deţinând proiectul în părţi egale. De altfel, obiectivul este construit adiacent hipermarketului Carrefour deschis în anul 2005 în nordul Ploieştiului, în localitatea Blejoi.

    "Carrefour îşi menţine angajamentul de a investi şi dezvolta în România. Am deschis hipermarketul în 2005 şi am fost foarte încântaţi de rezultatele obţinute, aşa că ne dorim să oferim mai mult. Acesta este cel mai mare centru comercial regional pe care îl dezvoltăm în România", a declarat Francois Melchior de Polignac, directorul general Carrefour România.

    La mijlocul lunii iunie erau semnate contracte de închiriere pentru mai mult de 75% din suprafaţa centrului comercial, urmând ca până la sfârşitul lunii iulie gradul de ocupare să ajungă cel mai probabil la 90%, a precizat Anca Damour, director general Carrefour Property România.

    Pe lângă hipermarketul Carrefour, centrul comercial va cuprinde peste 100 de magazine, restaurante, precum şi cel mai mare cinematograf din afara Bucureştiului, cu 12 săli de proiecţie. Obiectivul va fi deservit de peste 2.000 de locuri de parcare.

    Clădirea este proiectată pentru eficienţă în exploatare

    Autorizaţia de construire a fost obţinută în noiembrie 2011. Până la mijlocul lunii iunie structura era finalizată în proporţie de 65-70%, iar ca valoare obiectivul era realizat 50%. Suprafaţa construită este de aproximativ 75.000 mp,

    Lucrările sunt coordonate şi supervizate de NEPI, fiind executate de mai mulţi antreprenori de specialitate. Societatea Urban ICIM realizează lucrările de structură şi infrastructură, Izoprim execută acoperişul şi faţadele, iar Polystart realizează instalaţiile. Lucrările se desfăşoară în trei schimburi.

    Arhitectura şi orientarea clădirii vizează reducerea pierderilor de căldură iarna şi eliminarea efectului de seră vara, precum şi o bună iluminare naturală. Clădirea va fi, de asemenea, dotată cu sisteme de recuperare a căldurii şi pompe de căldură, iar apele pluviale vor fi colectate şi reintroduse în sol, a adăugat Michael Beux, coordonatorul şantierului din partea NEPI.

    Parteneriatul de la Ploieşti ar putea fi implementat şi la Braşov

    Finalizarea Ploiesti Shopping City reprezintă prioritatea Carrrefour Property România. În egală măsură, după modelul proiectului din Ploieşti, compania intenţionează să investească în redezvoltarea altor centre comerciale aflate în proprietatea Carrefour şi care prezintă potenţial de creştere. Următorul pe listă este Braşovul, ne-a declarat Anca Damour, director general Carrefour Property România.

    Tot în parteneriat cu NEPI, la Braşov este prevăzută dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 50.000 mp. Terenurile pe care centrul comercial va fi dezvoltat se află deja în proprietatea celor două companii partenere şi urmează să fie obţinute validările finale.

    Anul acesta Carrefour România a deschis deja 7 supermarketuri şi 5 magazine de proximitate. "Avem încredere în potenţialul de dezvoltare a României şi vom continua dezvoltarea pe piaţa locală pe toate formatele: hipermarket, supermarket şi magazine de proximitate. În plus, avem în vedere şi posibilităţi de redezvoltare a centrelor existente", afirmă Anca Damour.

    Decizia pentru deschiderea unor noi unităţi se va lua în funcţie de oportunităţi, adică cererea din acea zonă, potenţialul zonei, locaţia, accesul şi vizibilitatea, adaugă directorul general Carrefour Property România.

    NEPI vrea să înceapă în 2012 construcţia şi la parcul de retail Vulcan

    NEPI deţine în România un portofoliu imobiliar în valoare de aproximativ 400 milioane de euro, compus din 29 de proprietăţi: centre comerciale, clădiri de birouri şi proprietăţi industriale. "Singurul criteriu în realizarea investiţiilor este profitabilitatea. Dacă găsim oportunităţi vom continua achiziţiile", ne-a declarat Martin Slabbert.

    În opinia sa o bună oportunitate reprezintă o proprietate de calitate, într-o locaţie corespuntătoare, care generează un venit sustenabil şi prezintă oportunităţi de creştere în perspectivă.

    "Avem în pregătire un număr mare de proiecte şi vom implementa orice are sens. Putem atrage mai mulţi bani într-un an decât în ultimii 5 ani până în prezent", afirmă Martin Slabbert.

    NEPI este una dintre companiile de top listate la Bursa din Johannesburg, Africa de Sud, iar marii investitorii sud-africani sunt dornici să îşi extindă investiţiile în România prin intermediul NEPI, adaugă domnul Slabbert.

    NEPI îşi propune să înceapă în intervalul septembrie-octombrie al acestui an construcţia unui parc de retail de 28.000 mp pe locul fostei platforme industriale Vulcan din Bucureşti. Proiectul în valoare de 20 milioane de euro va fi realizat în parteneriat cu fondul de investiţii canadian Benevo. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru aprilie 2013, a mai precizat Martin Slabbert.

    Investiţiile în construirea de noi centre comerciale par a sfida criza. Bucureştiul nu mai reprezintă de mult singura ţintă pentru dezvoltarea unor proiecte de anvergură. După ce în anii precedenţi dezvoltatorii au concurat pentru deschiderea primului centru comercial în Arad şi mai recent în Craiova, în prezent punctul fierbinte este Ploieştiul. Aici, două centre comerciale se află în construcţie. Fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), în parteneriat cu Carrefour Property România urmează să finalizeze în noiembrie anul curent centrul comercial Ploieşti Shopping City. În paralel, AFI Europe România îşi propune să inaugureze în octombrie 2013 proiectul AFI Palace Ploieşti.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional