Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Noua Directiva privind Eficienta Energetica vine cu tinte ambitioase

A.D. Legea /

Parlamentul European a aprobat noua Directiva privind Eficienta Energetica. Aceasta prevede masuri pentru reducerea consumului de energie, inclusiv reabilitarea cladirilor publice.

Pe langa faptul ca aceasta masura va contribui la asigurarea securitatii energetice si protejarea mediului, va genera si un impuls pentru economie. Nu in ultimul rand, va reduce dependenta de importurile energetice, care in anul 2011 au reprezentat 488 miliarde de euro, a precizat raportorul european Claude Turmes.

Directiva va impune statelor membre sa reabiliteze anual 3% din suprafata totala a cladirilor detinute de autoritatile centrale. Masura se va aplica pentru cladiri cu suprafata utila totala de peste 500 mp, iar din iulie 2015 pentru suprafete de peste 250 mp, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Companiile energetice vor trebui sa asigure reduceri ale consumului de energie catre consumatorul final de 1,5% pe an in intervalul 2014-2020.

De asemenea, toate companiile mari vor fi obligate sa-si intocmeasca un audit energetic la fiecare patru ani.

Statele membre vor elabora masuri menite sa asigure faciltiati financiare pentru cresterea eficientie energetice.

Directiva va intra in aplicare la 20 de zile de la publicarea sa in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, iar statele membre vor avea termen de 18 luni pentru transpunerea Directivei in legislatia nationala.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional