Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Oradea: Un nou regulament pentru intretinerea fatadelor

I.D. Legea /

Oradea: Un nou regulament pentru intretinerea fatadelor

Un nou regulament de intretinere a fatadelor a fost aprobat in ultima sedinta a Consiliului Local al Municipiului Oradea. Normele au scopul de a asigura calitatea mediului construit din oras.

Astfel, proprietarii de imobile vor avea obligatia de a mentine in buna stare fatadele proprietatilor lor prin: intretinerea tamplariilor vitrinelor, ferestrelor, intretinerea soclului, zugravelilor, intretinerea suporturilor de finisaje si ale detaliilor de fatada etc. Mai mult proprietarii vor trebui sa asigure starea corespunzatoare a sistemelor de colectare a apelor pluviale. Nu in ultimul rand trebuie asigurata pe si spre domeniul public circulatia fluenta si siguranta pietonala.

Primaria Oradea va acorda pentru proprietarii imobilelor din zona ansamblului urban central istoric care executa lucrari de reparatii la fatade reduceri si scutiri de taxe. Taxa de autorizare va fi pentru acestia cu 50% mai mica, iar cei care executa lucrari la fatadele monumentelor istorice utilizate pentru activitati necomerciale. nu vor plati deloc aceasta taxa.

Pentru nerespectarea acestor prevederi se vor aplica sanctiuni de la 50 de lei la 2.500 lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional