Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Piata de parchet din lemn a fost in usoara crestere in acest an

I.D. Companii /

Piata de parchet din lemn a fost in usoara crestere in acest an

Anul 2013 a adus o usoara crestere pe segmentul de parchet din lemn masiv, insa criteriul pret continua sa primeze in alegerile clientilor care vor sa achizitioneze o noua pardoseala, apreciaza Leonidas Zygoulianos, director general Kormos Impex, producator de parchet natural din lemn masiv.

Pardoselile din lemn au un cost mult mai ridicat decat un parchet clasic insa si calitatea este pe masura. In conditii de criza societatea Kormos Impex a incercat sa se adapteze cererii. Leonidas Zygoulianos precizeaza: "Am cautat sa gasim un raport calitate-pret foarte bun astfel incat sa fim competitivi in piata si sa putem oferi clientilor un produs de o calitate exceptionala la un pret competitiv."

In aceeasi idee societatea Kormos a lansat pe piata un produs low-cost la fel de bun calitativ ca si restul gamei de produse, insa realizat in dimensiuni speciale. Zygoulianos explica: "Aici vorbim despre "lamparchet", o pardoseala din lemn masiv ce poate concura cu succes alaturi de un parchet laminat bun sau de unul stratificat. A fost o solutie foarte buna pentru a acoperi si acest segment de piata."

Una dintre schimbarile resimtite pe piata pardoselior din parchet in ultimii ani a fost cresterea diversitatii. Pentru a face fata cererii Kormos Impex a lansat o gama de pardoseli ce se preteaza a fi montate sub forma de "model", special prelucrate pentru a fi asamblate. Modelele sunt foarte solicitate in ultima vreme de catre arhitecti cat si de catre clientii finali, a constatat Zygoulianos.

In 2014 Kormos Impex intentioneaza sa-si mentina nivelul de productie si exploatare din acest an.

Piata de parchet din lemn masiv a cunoscut o usoara crestere in 2013. Aceasta evolutie s-a datorat cresterii exportului de produse finite fata de anii precedenti.

Legislatia a dat insa de cap producatorii din domeniu. Zygoulianos explica: "A fost totusi un an dificil din punctul de vedere al exploatarii forestiere deoarece la noi in tara legile privind codul silvic nu sunt atat de bine puse la punct, iar tensiunile privind modificarea acestuia s-au simtit in special incepand cu semestrul doi al acestui an."

Pentru anul care vine Zygoulianos nu prevede o crestere semnificativa a segmentului de parchet din lemn masiv. Societatile din domeniu, ca si toate societatile din constructii, se confrunta cu lipsa fondurilor, dificultati la incasare, o relatie disfunctionala cu statul.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional