Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Profit mai mic pentru Sonae Sierra

A.D. Companii /

Sonae Sierra, dezvoltatorul de centre comerciale, a inregistrat in primele noua luni ale anului curent un profit net de 5,1 milioane de euro, in scadere de la 16,8 milioane de euro in acceasi perioada din 2012. Valoarea EBITDA (n.r. venituri inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) s-a situat la 83,7 milioane euro, cu 3% mai putin comparativ cu primele noua luni ale anului pecedent, potrivit unui raport al companiei.

Rezultatele au fost influentate de vanzarea in anul 2012 a patru centre comerciale din Brazilia si Germania, urmand strategia companiei de recirculare a capitalului.

"Continuam sa ne dezvoltam strategia intr-o maniera sustenabila, imbunatatind permanent eficienta operationala, limitand riscurile si extinzandu-ne activitatea catre noi piete emergente. Am obtinut in mod constant rezultate mai bune decat indicatorii de vanzari din retail din tarile europene in care operam, mentinand rate de ocupare stabile in cadrul activelor pe care le administram. Mai mult decat atat, continuam sa ne extindem afacerile prin deschiderea de noi centre comerciale, precum si prin cresterea activitatii de furnizare de servicii", a declarat Fernando Guedes de Oliveira, CEO, Sonae Sierra.

Rata de ocupare a portofoliului de centre comerciale Sonae Sierra la nivel global a fost in perioada amintita de 95%, in contextul in care ratele de ocupare si vanzarile pe piata europeana imobiliara de retail sunt inca afectate de impactul situatiei economice curente.

Recent, Sonae Sierra a anuntat inceperea dezvoltarii centrului comercial ParkLake Plaza din Bucuresti, in joint venture cu Caelum Development. Constructia ar urma sa inceapa in decursul lunii decembrie, pentru ca obiectivul sa fie inaugurat in 2016. Centrul comercial va dispune de o suprafata totala inchiriabila de 70.000 mp si presupune o investitie de aproximativ 180 milioane de euro.

Compania mai are in dezvoltare proiectul Adora Mall din Craiova si detine centrul comercial River Plaza din Ramnicu Valcea.

La nivel international, compania detine 49 de centre comerciale si ofera, de asemenea, servicii catre terti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional