Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Propunerea legislativa privind reducere riscului seismic a intrat in Parlament

A.D. Legea /

Propunere legislativa privind masuri de urgenta pentru reducerea riscului seismic asupra populatiei, initiata de deputatul Dan Cristian Popescu, a fost depusa ieri la Camera Deputatilor.

Dispozitiile cuprinse in aceasta vor completa in principal Ordonanta 20 din 1994 privind masurile de reducere a riscului seismic al constructiilor existente, dar si Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica.

Propunerea legislativa trateaza cu prioritate cladirile expertizate tehnic si incadrate in clasa intai de risc seismic si care prezinta pericol public.

Principalele elementele de noutate ce vor aparea fata de legislatia in vigoare se refera la introducerea unor panouri de avertizare cu un mesaj standard: "Atentie. Cladire cu risc seismic ridicat. Pericol de prabusire", inasprirea sanctiunilor pana la atragerea raspunderii penale pentru proprietarii si administratorii constructiilor ce fac obiectul prezentului act normativ sau a persoanelor implicate in masurile de prevenire, dar si introducerea procedurii de expropriere in interes public ca solutie ultimativa aplicata celor care refuza aplicarea legii.

De asemenea, se are in vedere prioritizarea finantarii publice a masurilor de prevenire a riscului seismic in paralel cu introducerea parteneriatului public-privat ca posibilitate de finantare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional