Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

RAREŞ MĂNESCU:"Lansăm investiţii noi de 115 milioane de lei"

Investiţii /

Rareş Mănescu, primarul sectorului 6

Rareş Mănescu, primarul sectorului 6

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul total de investiţii preconizat pentru sectorul 6 în acest an este de 401.282.000 lei, ne-a declarat primarul Rareş Mănescu. Din acest buget, suma de 115.255.000 lei este destinată investiţiilor noi şi cea de 286.027.000 lei merge către continuarea lucrărilor începute în anii trecuţi.

    Domnul Mănescu ne-a precizat: "Cele mai mari investiţii care vor fi derulate în acest an de Primăria Sectorului 6 sunt reabilitarea termică a imobilelor de locuinţe, consolidarea clădirii Liceului Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii «Gheorghe Airinei», imobil care a intrat în administrarea primăriei prin contractul cu Romtelecom, dar şi extinderea parcului ANL Brâncuşi. La acestea se adaugă consolidarea, extinderea şi modernizarea Cinema Favorit (după preluarea clădirii de către primărie) şi, nu în ultimul rând, reabilitarea sistemului rutier pentru 29 străzi".

    Edilul sectorului 6 ne-a mai spus că bugetul pentru reabilitarea sistemului rutier este de 16.415.000 lei, iar pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare sunt alocaţi 3.400.000 lei.

    32 de blocuri reabilitate termic

    Domnul Mănescu apreciază că reabilitarea termică a blocurilor este unul dintre obiectivele importante de investiţii pentru primărie. Finanţarea este asigurată în proporţie de 50% printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi în proporţie de 50% din bugetul local.

    În 2014, în sectorul 6 vor fi, astfel, reabilitate termic 32 de blocuri.

    Rareş Mănescu ne-a mai declarat, comentând sistemul de finanţare a reabilitărilor termice: "Orice formă de creditare este o procedură dificilă, începând chiar cu creditele simple, pentru persoanele fizice, de exemplu cele de nevoi personale. Cu cât suma este mai mare, cu atât procedura de alocare pare mai stufoasă, dar este vorba de mecanisme financiare care sunt necesare".

    Domnia sa a subliniat că Primăria Sectorului 6 se încadrează în gradul de îndatorare reglementat de legislaţia în vigoare. Sursele de finanţare ale investiţiilor programate sunt veniturile proprii, fondurile europene şi alte surse legal constituite.

    Fonduri europene pentru modernizarea urbană

    Principalele obiective derulate de Primăria Sectorului 6 din fonduri europene sunt modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei (prin Programul Operaţional Regional), dar şi modernizarea urbană complexă şi asigurarea siguranţei publice prin două proiecte ce vizează cartierele Militari şi Drumul Taberei. Zonele sunt delimitate de arterele Virtuţii - Arieşul Mare - Baia de Arieş - Iuliu Maniu şi Str. Braşov - Drumul Taberei - Râul Doamnei - Prelungirea Ghencea.

    Proiectul "Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" are o valoare de 75.188.177,45 lei (aproximativ 17,7 milioane euro). La jumătatea lunii martie, erau în curs de execuţie mai multe tipuri de lucrări precum plantări de arbori, amenajarea pavilionului pentru şahişti, fundaţii mobilier urban, instalare sistem irigaţii, instalare sistem iluminat, montaj confecţie metalică pasarela Belvedere. Restul amenajărilor erau realizate, la nivelul lunii martie, între 60% şi 95%.

    Mai mulţi investitori, datorită PUZ-ului de sector

    Rareş Mănescu ne-a spus că investiţiile din sectorul 6 vor creşte anul acesta, ca urmare a aprobării, în toamna anului trecut, a Planului Urbanistic Zonal al Sectorului. Documentul facilitează dezvoltarea de noi proiecte, prin crearea de reglementări urbanistice pentru terenurile libere.

    Domnia sa a subliniat: "Reabilitarea, care este importantă pentru comunitate, reprezintă un alt exemplu prin care am încercat să găsim soluţii alternative de investiţii. Până în acest moment, reabilitarea este, practic, finanţată doar din fondurile proprii ale administraţiei locale. Astfel, din acest an, ne-am orientat şi către Programul Operaţional Regional pentru a obţine finanţări europene pentru reabilitarea termică. Urmează să parcurgem toate procedurile pentru obţinerea acordurilor de finanţare".

    Primăria a mai semnat contracte de finanţare şi cu Administraţia Fondului de Mediu, pentru proiecte de investiţii care intră în derulare în această primăvară.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional