Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

REGIONALIZAREA ÎN CONSTRUCŢIISibiu: Desfiinţarea actualelor judeţe ar afecta implementarea strategiei judeţene

F.A. Legea /

Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu

Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu

Regionalizarea ar trebui să constea din crearea de regiuni administrative păstrându-se judeţele actuale, este de părere domnul Martin Bottesch, peşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Dacă regionalizarea se realizează prin desfiinţarea judeţelor actuale şi înlocuirea lor cu judeţe mai mari, impactul asupra investiţiilor în curs ar fi negativ. Preluarea contractelor şi a activităţilor legate de derularea proiectelor nu s-ar putea face fără conturbaţii.

Cele mai importante lucrări de construcţii actuale în judeţul Sibiu sunt cele din domeniul drumurilor judeţene, finanţate în cea mai mare parte din fonduri UE prin programul POR. În curând vor demara lucrările pentru crearea infrastructurii de management al deşeurilor şi cele pentru alimentare cu apă şi canalizare în sudul şi centrul judeţului, ambele în cadrul programului POS Mediu.

Printr-o regionalizare care ar desfiinţa judeţele actuale ar fi afectată implementarea strategiei aprobate de Consiliul Judeţean Sibiu în 2010. Această strategie este prevăzută să fie valabilă până în 2014, ea conţinând totodată linii directoare pentru dezvoltarea până în 2020 a tuturor domeniilor care intră în competenţa consiliilor judeţene. În particular este vorba de dezvoltarea infrastructurii rutiere, a sistemului de asistenţă socială şi protecţia copilului, a instituţiilor judeţene de cultură, de crearea condiţiilor pentru dezvoltarea turismului, de programele de mediu (apă, canal, deşeuri) ş.a., precizează domnul Martin Bottesch, peşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional