Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

REPREZENTANŢII BONAMI:"Fraţii fericiţi au în camera lor spaţiu propriu pentru dormit şi învăţare"

Mobilier /

"Fraţii fericiţi au în camera lor spaţiu propriu pentru dormit şi învăţare"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Se spune că fraţii care împart aceeaşi cameră au relaţii mai strânse, învaţă toleranţa şi compromisul. Despre cum putem amenaja un spaţiu în care amândoi fraţii să fie mulţumiţi ne-au vorbit reprezentanţii Bonami. Aceştia ne-au indicat ce părţi ale camerei să fie comune, ce accesorii să fie folosite şi cum putem alege corect paturile, dulapurile şi spaţiul de depozitare.

    Sursele citate apreciază: "Fraţii fericiţi au în camera lor spaţiu propriu pentru dormit şi învăţare; o zonă comună pentru joacă, depozitarea jucăriilor şi hainelor; suficientă intimitate şi spaţiu pentru exprimarea de sine".

    Referitor la utilitatea paturilor supraetajate, specialiştii de la Bonami ne-au transmis: "Trebuie să calculaţi dacă, atunci când stă aşezat pe patul superior, copilul are cel puţin 50 cm de spaţiu liber deasupra capului. Dacă da, paturile cu etaj reprezintă o opţiune excelentă pentru dumneavoastră. Dacă locuiţi la bloc, unde tavanele sunt în general mai joase, atunci vă recomandăm să alegeţi o soluţie diferită. Încercaţi paturi înălţate. Patul nu este poziţionat atât de sus şi puteţi folosi spaţiul liber de dedesubt pentru birou, dulap şi ca zonă de joacă. Sau, de ce nu, aşezaţi două paturi clasice în forma literei L. Astfel, utilizaţi întreg spaţiul din colţuri".

    Pentru dezvoltarea corectă a coloanei vertebrale, este important ca cei mici să nu doarmă pe canapea sau pe saltea, ne-au mai spus sursele citate, adăugând că fiecare copil ar trebui să aibă propria masă de lucru: "Nu vă doriţi ca fratele cel mare, de exemplu, să fie distras de cartea de colorat a surorii mai mici în timp ce îşi face temele".

    Cu ajutorul cutiilor, se poate face mai repede curat în camera copiilor, susţine Bonami: "Copiii au o mulţime de lucruri, este bine cunoscut: jucării, cărţi, echipamente sportive, îmbrăcăminte de sezon. Unde vor încăpea toate acestea? Optaţi pentru un dulap mare şi spaţios. Fiecare copil va avea propriile rafturi şi sertare, pentru a căror ordine va fi responsabil.

    Când vremea jocului se încheie, copiii îşi depozitează jucăriile în cutii de diferite dimensiuni. Le pot ascunde sub un pat sau o masă, astfel încât să nu ocupe mult spaţiu. Într-un minut camera arată din nou îngrijit. Fiecare ar trebui să aibă propriul loc unde îşi păstrează cărţile şi revistele".

    Este bine ca mesele de lucru să fie prevăzute cu sertare şi rafturi.

    "Dacă este posibil, lăsaţi cel puţin o mică parte a camerei liberă şi faceţi din ea un loc de joacă. Cumpăraţi un covor moale, astfel încât copiii să nu stea direct pe podeaua răcoroasă. Cu atât mai bine dacă alegeţi un covor cu desene ilustrând drumuri, şine sau animăluţe. Oferiţi-le copiilor intimitate într-un spaţiu comun, pentru că pe copii îi deranjează cel mai mult lipsa de intimitate, în special pe cei mai mari şi pe adolescenţi. Deşi chiar şi copiii mici vor să-şi poată ascunde comorile secrete undeva. Soluţia este să împărţiţi camera cu un paravan sau o bibliotecă. Puneţi un cort în zona de joacă, ca să faceţi un buncăr pentru copii. Pentru a asigura confidenţialitate maximă, puteţi poziţiona şi un cort deasupra patului", au conchis reprezentanţii companiei citate.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional