Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIU ALLIED MARKET RESEARCHPiaţa mobilei va trece de 877 miliarde de dolari, la nivel global, până în 2031

Mobilier /

Piaţa mobilei va trece de 877 miliarde de dolari, la nivel global, până în 2031
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Creşterea venitului disponibil, a investiţiilor în infrastructură şi înclinaţia tot mai mare a clienţilor către mobilierul modular stimulează piaţa globală de mobilă

    Industria globală a mobilei a fost estimată la 556,36 miliarde de dolari în 2020 şi este preconizată să atingă 877,43 miliarde de dolari până în 2031, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 3,8% din 2022 până în 2031, potrivit celui mai recent raport Allied Market Research.

    Acesta menţionează că sporirea venitului disponibil, a investiţiilor în infrastructură - atât în sectorul rezidenţial, cât şi în cel commercial -, dar şi înclinaţia tot mai mare a clienţilor către mobilierul modular stimulează piaţa globală de mobilă. Pe de altă parte, notează analiza, creşterea preţurilor materiilor prime şi restricţiile de mediu asociate cu defrişările limitează această creştere într-o oarecare măsură. Totuşi, dezvoltarea de materii prime ecologice, evoluţiile din industria comerţului electronic şi creşterea veniturilor disponibile ale persoanelor sunt de aşteptat să creeze oportunităţi profitabile în industrie, conform Allied Market Research.

    Piaţa de profil se redresează după pandemia de Covid-19, conform Allied Market Research

    Conform raportului, segmentul rezidenţial a contribuit la mai mult de două cincimi din cota globală a pieţei mobilierului în 2020 şi îşi va menţine dominaţia până în 2031. O economie globală îmbunătăţită a sporit capacitatea de a cheltuieli a consumatorilor, alimentând vânzarea de articole de mobilier, subliniază raportul, menţionând că, astfel, a crescut segmentul rezidenţial. Totuşi, segmentul comercial va avea, până în 2031, cea mai rapidă creştere anuală compusă (+4,1%), pe fondul sporirii cheltuielilor guvernamentale pentru facilităţile publice.

    Allied Market Research: Magazinele specializate au generat aproape jumătate din veniturile pieţei globale de mobilă în 2020

    În magazinele specializate au fost generate aproape jumătate din veniturile pieţei globale de mobilă în 2020, arată raportul Allied Market Research, care anticipează că proporţia se va păstra până în 2031. Acest lucru se datorează faptului că în magazinele specializate este oferită o gamă largă de categorii de mobilă.

    Totuşi, notează raportul, segmentul comerţului electronic va avea cea mai importantă CAGR, de 4,4%, în perioada prognozată, lucru care se datorează expansiunii cumpărăturilor electronice.

    Allied Market Research mai aminteşte că, după zona geografică, America de Nord a avut ponderea majoră în 2020, generând aproape două cincimi din veniturile pieţei globale de mobilă, în baza creşterii venitului disponibil al locuitorilor şi a expansiunii industriilor imobiliare şi ospitalităţii din regiune. Însă, zona Asia-Pacific va avea cea mai rapidă CAGR, de 4,6%, din 2022 până în 2031, evoluţie atribuită creşterii rapide a occidentalizării şi a infrastructurii din regiune, conchide analiza.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional