Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Rezultate in crestere pentru Cemacon

A.D. Companii /

Liviu Stoleru, director general si presedinte al consiliului de administratie Cemacon.

Liviu Stoleru, director general si presedinte al consiliului de administratie Cemacon.

Piata blocurilor ceramice a scazut in 2013, cu aproximativ 5% fata de anul precedent. In 2014 piata ar putea stagna sau chiar inregistra o continuare in acelasi ritm a scaderii, pe fondul previzionarii unor majorari substantiale, atat a costurilor cu combustibilii si indeosebi cu gazele naturale, precum si cresterii redeventelor si impozitelor, ne-a precizat Liviu Stoleru, director general si presedinte al consiliului de administratie Cemacon.

Cu toate acestea, compania producatoare de blocuri ceramice a inregistrat o crestere cu 34% a cifrei de afaceri in primele 9 luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, vanzarile cantitative au crescut cu 33%, iar profitabilitatea operationala a ajuns la 21%. "Pentru 2013, ne mentinem ca obiectiv atingerea unei cote de piata de 16% la nivel national", a declarat Liviu Stoleru.

Strategia Cemacon in 2013 a pornit de la premisa unei piete in usor declin, fapt ce a implicat identificarea unor elemente inovative si de diferentiere.

Piata s-a confruntat in 2013 cu un consum redus, in conditiile existentei unei supracapacitati de productie. Acest lucru a determinat automat scaderea preturilor de vanzare a produselor, ceea ce a afectat semnificativ stabilitatea afacerilor producatorilor.

Mai mult decat atat, a crescut riscul de neincasare de la clientii, confruntati la randul lor cu probleme financiare si chiar insolvente. In plus, s-au majorat costurile cu materiile prime si combustibilii, iar diferenta nu a putut fi transmisa mai departe in pret, prin urmare piata a scazut mai mult valoric decat ca volum.

O eventuala majorare a costurilor si in 2014 va avea un impact negativ asupra preturilor de vanzare ale produselor Cemacon, in contextul in care compania este determinata sa mentina calitatea produselor, subliniaza domnul Stoleru.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional