Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

RUSPIN - Un producător de mobilă care a luat numele de la pinul rusesc

Mobilier /

RUSPIN - Un producător de mobilă care a luat numele de la pinul rusesc
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Ruspin Grup ocupă un loc important în sectorul uşilor şi mobilei din Republica Moldova, dar şi din alte ţări, compania fiind prezentă de peste zece ani pe piaţa de profil.

    Potrivit informaţiilor societăţii, cu excepţia uşilor fabricate din pin masiv, Ruspin produce şi uşi din MDF, furniruite, de interior, dar şi uşi metalice de intrare. De asemenea, producătorul execută un sortiment larg de mobilă: antreuri, dulapuri, living, mobilă pentru baie, camere pentru copii, din diverse tipuri de materiale (lemn, MDF vopsit, MDF peliculă, PAL melaminat, MDF furniruit). În colecţie se regăsesc circa 100 de modele de sticlă şi o mare varietate de vitralii.

    Maria Kobîleaţcaia, designer în cadrul companiei, ne-a precizat: "Mobilierul poate fi din stejar, pin, fag, MDF şi diferite tipuri de furnir exclusive. Toate modelele pe care le executăm sunt strict individuale, întrucât noi lucrăm numai la comandă. Designerul execută un proiect 3D şi arată clientului toate posibilităţile pe care le are pentru realizarea respectivului obiect de mobilier. Fiecare decor, picior, rozetă se execută strict în dimensiunile comenzii respective, până la ultimul milimetru. La fel şi uşile, tapiţeria, facem mostre de culoare etc".

    O popularitate mare o are mobila confecţionată la comandă: cea pentru oficiu, bucătării realizate din diverse materiale, culori şi stil, dormitoare etc.

    "Datorită sutelor de recomandări şi propunerilor clienţilor am lărgit sfera de activitate şi posiblităţile de a satisface toate gusturile şi dorinţele lor", spun reprezentanţii societăţii.

    Utilizând materiale şi tehnologii moderne, Ruspin oferă şi servicii de consultanţă, proiectare cu schiţe 3D, servicii de transport şi montaj, garanţie si postgaranţie.

    Doamna Kobîleaţcaia ne-a specificat că, pe primul loc în preferinţele clienţilor, se află stilul clasic şi cel neo clasic, culorile preferate fiind albul cu patină, auriul, bejul deschis. Compania are 12 designeri în Moldova, deţinând trei saloane - în Ucraina, la Odesa şi în România, unde este prezentă doar de câteva luni. Ruspin produce, însă, doar în Moldova, pentru că acolo se află meşterii. Compania are deja comenzi la noi, dar îşi doreştre să se extindă şi să aibă mai mulţi designeri, conform sursei citate.

    Reprezentantul companiei ne-a mai spus: "Denumirea Ruspin provine de la pinul din Rusia, pe care îl foloseam în producţia de mobile în urmă cu 15 ani când abia se deschisese magazinul. Acum pinul este al nostru, avem propriile rezervaţii".

    Potrivit domniei sale, un dormitor pentru copii lucrat în pal melaminat combinat cu lemn (picioarele obiectelor de mobilier fiind sculptate în lemn), alcătuit din pat, canapea, două noptiere, poliţă, oglindă, comodă costă 3000 de euro, cu tot cu design, livrare, montaj, TVA, în Bucureşti şi împrejurimi. Un alt dormitor, realizat din MDF, ajunge la 3.400 euro. Termenul de executare este de trei luni.

    Cel mai complex dormitor din punct de vedere tehnologic, care are părţile drepte din MDF vopsit şi elementele decorative din lemn de fag şi patul - somiera rabatabilă, costă 2.300 de euro. În medie, însă, un pat clasic/neo-clasic ajunge la 1500-1600 de euro. Noptierele costă 400-500 de euro, iar sofaua - 1000 de euro. "Sofalele şi canapelele reprezintă un hobby pentru companie", a menţionat Maria Kobîleaţcaia, subliniind că preţul acestora este foarte mic, toată carcasa fiind din lemn, iar lemnul aparţinând societăţii.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional