Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sectorul constructiilor: rezultat negativ in 2012

I.D. Companii /

Sectorul constructiilor a realizat 7,3% din cifra de afaceri pe economie in anul 2012. Cifra de afaceri totala pe domeniul constructiilor a fost de 77,55 miliarde lei in decursul anului trecut, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul National de Statistica.

Din totalul firmelor din Romania 9,9% au activat in domeniul constructiilor in anul 2012. Numarul acestora a fost de 44.447 din totalul de 447.938 companii existente pe piata din tara.

Constructorii au investit 25,76 miliarde lei in anul care a trecut. Din totalul investitiilor la nivel nivel national 21,3% au fost realizate de firmele din domeniul constructiilor.

Rezultatul exercitiului brut pentru companiile din constructii in 2012 a fost negativ, -623 milioane lei.

In Romania isi desfasoara activitatea 447.938 de firme cu numar total mediu de 3.852.570 salariati. Dintre acestea 40,9% isi desfasoara activitatea in sectorul serviciilor, 37,8% in comert, 11,4% in industrie si 9,9% in constructii. Acestea au realizat in total o cifra de afaceri de 1.061,3 miliarde lei. Investitiile de anul trecut ale firmelor s-au ridicat la suma de 120,88 miliarde lei.

Cea mai mare cifra de afaceri a fost realizata de sectorul comertului, 39,9%, respectiv 423,3 miliarde lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional