Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Siceram: cifra de afaceri in crestere, dar profit mai mic

A.D. Companii /

Nicolae Neag, director comercial al producatorului Siceram Sighisoara

Nicolae Neag, director comercial al producatorului Siceram Sighisoara

Piata autohtona de zidarie si-a continuat anul acesta trendul descrescator inceput in 2008.

Cu toate acesteam, dupa scaderea din primul semestru al anului, semestrul al doilea a adus o revenire a pietei. "Ramane de vazut daca revenirea din semestrul al doilea va continua si in 2014 sau a fost numai conjuncturala", afirma Nicolae Neag, director comercial al producatorului Siceram Sighisoara.

Pentru 2013 , reprezentantul Siceram estimeaza o crestere a cifrei de afaceri a companiei cu 3 - 3,5% comparativ cu anul precedent. Concomitent, profitul s-ar putea reduce insa cu circa 12-13%, in principal datorita cresterii preturilor la energie si gaze. Acest cost nu a putut fi reflectat in preturile finale pe fondul cererii reduse, a concurentei mari si a stocurilor de care dispun toti competitorii. Mai mult decat atat, preturile chiar au scazut, adauga domnul Neag.

Pe de alta parte, Siceram a inregistrat o evolutie mai buna pe segmentul de invelitori, unde vanzarile au fost sustinute de lucrarile de renovare a cladirilor existente.

Ca adaptare la conditiile de piata, compania si-a extins distributia in afara zonelor traditionale si s-a orientat spre furnizarea de servicii complete catre clienti.

In opinia directorului comercial Siceram, 2014 va fi de asemenea un an dificil, in primul rand datorita faptului ca pretul gazelor va atinge un nou maxim istoric. Acest fapt se suprapune cu aplicarea noului standard in constructii, care aduce modificari substantiale pe partea de zidarii ceramice.

"Pentru anul 2014 analizam un program de investitii de circa doua milioane de euro.

Investitiile la linia de zidarii vor fi axate, in principal, pe cesterea productivitatii care sa aiba ca efect imediat reducerea costurilor de fabricatie, pentru a compensa, macar partial , cresterile de preturi la gaze. De asemenea , si ca urmare a standardului nou, vom introduce in fabricatie cel putin doua produse noi", mentioneaza Nicolae Neag.

Pe segmentul de invelitori compania vizeaza in principal modificari in fluxul de fabricatie la accesorii, care vor avea ca efect unele cresteri de capacitati la tiglele de camp .

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional