Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Sorin Preda, Global Vision: "Este imperativ să continuăm să dezvoltăm infrastructura"

Piaţa Imobiliară /

Sursa foto: globalvision.ro

Sursa foto: globalvision.ro

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    România şi-a atins deja potenţialul de creştere dintr-o anumită perspectivă, iar aproximativ 80% din PIB-ul ţării este generat de primele zece oraşe, fapt care reprezintă atât potenţial, cât şi provocări, este de părere Sorin Preda, fondator şi CEO al Global Vision.

    Vorbind la conferinţa SEE Property Forum 2023, desfăşurată luna trecută, la Bucureşti, domnia sa a declarat: "Este imperativ să continuăm să dezvoltăm infrastructura şi să extindem investiţiile în noi oraşe. Costul capitalului şi aşteptările investitorilor noştri au suferit schimbări semnificative".

    La rândul său, Andrei Văcaru, Head of Capital Markets CEE la iO Partners, a punctat că diversificarea este esenţială pentru investitorii din România care ar putea privi oraşele secundare, dar există mai multe oportunităţi şi în regiune.

    Participanţii la eveniment au concluzionat că, în Europa Centrală şi de Est (ECE), investiţiile imobiliare continuă în ciuda încetinirii economiei, birourile şi industria fiind unele dintre segmente cu o cerere crescută şi volume de tranzacţii mai mari.

    Tim Wilkinson, şeful diviziei de Achiziţii Europene din cadrul Grupului Indotek, a declarat că, în prezent, se observă un sentiment diferit faţă de clasele de active, iar întrebarea care apare este cum va fi alocat capitalul pe piaţă.

    Victor Constantinescu, Managing Partner la România & Co-Head of Real Estate, Kinstellar a explicat că au apărut ezitări cu privire la preţul activelor imobiliare în ECE, dar există capital care urmează să fie desfăşurat în regiune. Domnia sa a adus în atenţie producţia ca fiind unul dintre segmentele care conduc cererea pentru imobiliare.

    Gijs Klomp, Business Development Manager la WDP, a apreciat că sectorul industrial înregistrează o cerere mare din partea zonei de producţie, în special datorită tendinţei de nearshoring. Klomp a spus că această creştere a fost graduală, deoarece companiile au nevoie de mai mult timp ca să se mute.

    Aurelia Luca, EVP Operations Ungaria şi România în cadrul Skanska, a subliniat că piaţa birourilor evoluează, dar încă este o investiţie bună ca clasă de active. Aurelia Luca a adăugat că politica de mediu joacă un rol strategic în discuţiile despre tranzacţii.

    În cadrul SEE Property Forum 2023 au fost înmânate şi Premiile Property Forum din acest an, care au acoperit 15 categorii. Au fost premiate cele mai bune proiecte imobiliare, cele mai de impact tranzacţii şi cele mai inspiraţionale personalităţi ale pieţei româneşti.

    Juraj Kotian, Head of CEE Macro/Fixed Income Research Erste Group Bank AG: "Deşi inflaţia şi ratele sunt în scădere în regiune, creşterea va fi moderată anul viitor, rămânând în urma revenirii obişnuite după recesiune".

    -----------

    James Dearsley, antreprenor, liderul internaţional al transformării imobiliare: "Sunt contraste puternice pe termen scurt, dar oportunităţile rămân un fundament puternic pe care regiunea le are de oferit. Reglementarea este o preocupare de bază, în special în legislaţia ESG, despre care toată lumea trebuie să realizeze că nu va face decât să se întărească".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional