Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Symmetrica vizeaza deschiderea unei noi unitati de productie

A.D. Companii /

Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

Piata locala de pavele ar putea ajunge in acest an la o valoare de 62-65 milioane de euro, in usoara scadere fata de 66,3 milioane de euro in anul precedent. Volumul pietei s-ar putea diminua cu cateva procente, fata de nivelul de 12 milioane mp inregistrat in 2012, potrivit estimarilor producatorului Symmetrica.

"La finele anului 2013 ne asteptam sa obtinem aceeasi cifra de afaceri precum cea inregistrata in 2012, insa la un volum mai mare de produse livrate. De asemenea, vizam mentinerea cotei de piata", ne-a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

In 2012, compania si-a majorat cifra de afaceri cu 10%, pana la 14,6 milioane euro, in principal pe fondul inaugurarii a doua noi fabrici, la Prejmer (judetul Brasov) si Sintereag (judetul Bistrita).

Anul acesta, evolutia pietei a fost determinat de scaderea preturilor medii, dar si a volumelor livrate. Pentru Symmetrica, principala provocare in 2013 a constat in mentinerea volumele livrate la acelasi nivel ca si in 2012, in contextul in care investitiile in infrastructura au fost tot mai putine. In plus, compania a trebuit sa faca fata intarzierilor la plata si intetirii concurentei pe pret, aduaga reprezentantul companiei.

Pentru a acoperi integral cererea existenta la nivel national si la preturi competitive, Symmetrica intentioneaza sa mai deschida o fabrica in urmatorii 3 ani. "In acest moment analizam aceasta posibilitate si suntem in cautarea celor mai bune locatii", a mai precizat domnul Bobu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional