Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

VIVIANA ZIMBILSCHI, PIATRAONLINE:"Piatra naturală câştigă teren în sectorul amenajărilor de la noi"

Amenajări /

"Piatra naturală câştigă teren în sectorul amenajărilor de la noi"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piatra naturală câştigă teren în ţara noastră, iar în ultimii ani amenajările cu acest tip de material sunt din ce în ce mai frecvente, ne-a spus Viviana Zimbilschi, brand manager în cadrul PiatraOnline.

    Domnia sa ne-a declarat: "Românii şi-au rafinat gusturile, având ca sursă de inspiraţie amenajări de lux din reviste de specialitate, şi din ce în ce mai mulţi se consultă cu arhitecţi. Au înţeles valoarea materialelor naturale şi aleg să îşi pună în evidenţă locuinţele. S-a modificat şi preferinţa cromatică, de la crem la alb. PiatraOnline este în avangarda tendinţelor pentru 2016 în ceea ce priveşte piatra naturală".

    Potrivit doamnei Zimbilschi, oamenii studiază posibilităţile de amenajare mai mult decât până acum, se pregătesc cu aproximativ trei săptămâni înainte să aleagă şi pun în balanţă calitatea şi preţul. Clientul din această piaţă este tânăr, cu venituri peste medie şi a călătorit în străinatate, potrivit sursei citate.

    Domnia sa ne-a declarat: "Clienţii îşi caută din ce în ce mai mult inspiraţia în străinătate (SUA, Anglia). Cei interesaţi îşi pot amenaja în totalitate o grădină utilizând produsele PiatraOnline, iar clienţii pot primi şi consiliere, dacă doresc. Pentru grădini de dimensiuni mici pot fi utilizate următoarele repere: paşi japonezi natur din ardezie ori saci cu pebble (pietriş) din marmură. Preţurile noastre s-au optimizat. Acestea nu au crescut, dar s-a îmbunătăţit calitatea. Produsele din oferta actuală sunt reprezentate de materialele pentru zona rezidenţială, care se apropie de preţul gresiei. Exemple: granit - 60 lei), marmură - 54 lei sau travertin - 58 lei (preţurile sunt fără TVA). Ardezia flexibilă este cea care va revoluţiona domeniul nostru, datorită grosimii, greutăţii scăzute şi - evident - flexibilităţii sale".

    Pentru acest an, tendinţele de integrare a pietrei naturale în amenajări încep, în primul rând, cu travertinul. Este foarte căutată piatra care are un aspect similar cu lemnul, în nuanţe relaxante de crem şi foarte usor de integrat în spaţii cu note mediteraneene, accente din ce în ce mai populare în preferinţele românilor. În plus, se caută din ce în ce mai mult plăcile în forme inedite. Marmura se anunţă a fi, de asemenea, unul din materialele-vedetă, ne-a mai spus reprezentantul PiatraOnline.

    În ceea ce priveşte segmentul amenajărilor de grădină, pe piaţă se solicită din ce în ce mai mult piatra naturală decorativă, de dimensiuni mici pentru spaţii înguste - placări ale stâlpilor exteriori, soclurilor de casă, pereţilor exteriori ai teraselor etc. Potrivit Vivianei Zimbilschi, cromatica acestora porneşte de la culori deschise şi ajunge la cele multicolore, iar aranjamentele redau naturaleţea.

    Domnia sa arată, aşadar, că cele mai căutate produse sunt marmura şi travertinul, iar pentru gradină - paşii japonezi, pebble (pietriş decorativ de diferite dimensiuni), piatra naturală decorativă (în special travertinul scapitat, de felurite mărimi şi culori), piatra naturală poligonală, mozaicurile din piatra naturală decorativă scapitată, panelurile.

    "Aducem produsele din peste 25 de ţări din toata lumea şi le livrăm la nivel naţional şi european", subliniază domnia sa, adăugând că societatea Rockstar Costruct - PiatraOnline a avut, anul trecut, o creştere de 40%.

    Cifra de afaceri realizată de companie a fost de 5,2 miliarde euro, iar estimările pentru anul în curs se ridică la 7,2 miliarde euro.

    Viviana Zimbilschi ne-a spus: "Într-o lume dominată de artificial simţim tot mai mult nevoia de a recreea conexiunea cu natura, în special odată cu venirea primăverii. Indiferent dacă vorbim de un proiect mic sau unul de proporţii mari, amenajarea grădinii cu piatra naturală va fi cu siguranţă o soluţie inspirată. Piatra naturală dă forţă şi expresivitate proiectelor de gradină, atât ca impact vizual, cât şi ambiental. Amenajarea reuşită a unei grădini presupune îmbogăţirea decorului vegetal cu materiale naturale, care să răspundă nivelului dorit de complexitate într-un mod elegant şi atrăgător. Puteţi opta pentru amenjarea cu piatră naturală a unui foişor, a aleilor, treptelor, bordurilor, cuptoarelor de grădină.

    Puteţi alege, de asemenea, decoraţiuni de exterior din piatră, cum ar fi cişmelele. Piatra naturală are avantajul de a nu se demoda niciodată. Pentru ea nu există înlocuitor. Produsele din acest material sunt mai rezistente decât multe produse artificiale. Durata lor de viaţă se întinde pe zeci de ani şi necesită puţină întreţinere.

    Piatra naturală conferă oricărui spaţiu un stil aparte, inconfundabil şi un aspect rafinat. Ea este folosită din cele mai vechi timpuri şi reprezintă combinaţia ideală dintre eleganţă şi durabilitate. Designerii introduc din ce în ce mai mult în amenajările moderne cu piatră naturală decorativă, punând în valoare cu stil calităţile inegalabile ale acestui material".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional