Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

VLADIMIRA NOVAKOVA, GREEN GATE:"Proiectul Green Gate va prinde viaţă la sfârşitul lunii aprilie"

. Investiţii /

"Proiectul Green Gate va prinde viaţă la sfârşitul lunii aprilie"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Construcţia clădirii de birouri Green Gate se află pe ultima sută de metri, aceasta urmând a fi finalizată în săptămânile următoare. Proiectul este dezvoltat de Green Gate Development, parte a grupului ceh S Group Holding, şi a costat peste 57,5 milioane euro. Constructorul Green Gate este firma Bog"Art, iar lucrările au debutat în luna septembrie a anului 2012, valoarea contractului situându-se în jurul valorii de 30 milioane euro.

    Clădirea va deveni funcţională începând cu sfârşitul lunii aprilie, odată cu mutarea primului chiriaş, compania TeamNet International, ne-a declarat Vladimira Novakova, director de proiect al Green Gate Development. Domnia sa ne-a precizat: "Proiectul Green Gate va prinde viaţă odată cu mutarea principalului chiriaş în clădire, spre sfârşitul lunii aprilie. Acesta este evenimentul pe care îl numesc "marea inaugurare". Dacă vorbim despre faza construcţiilor, lucrările vor fi terminate în doar câteva săptămâni. Prin urmare, vom respecta programul iniţial pe care l-am anunţat în luna august a anului 2012, când am început construcţia".

    TeamNet International, primul chiriaş al Green Gate

    Construcţia clădirii a debutat cu un contract de pre-închiriere, potrivit reprezentantului Green Gate: "Am început construcţia cu un important contract de pre-închiriere, semnat de TeamNet International, principalul nostru client. În acest moment, clădirea este ocupată în proporţie de 65%, în timp ce purtăm discuţii pentru restul suprafeţei închiriabile. Peste jumătate dintre clienţii noştri sunt reprezentaţi de companii din sectorul IT&C", a menţionat Vladimira Novakova. Totodată, potrivit domniei sale, noua clădire de birouri din zona 13 Septembrie a Bucureştiului reprezintă spaţiul ideal pentru companiile din domeniul tehnologiei, dar şi pentru cele din industria farmaceutică: "Este locaţia ideală pentru firmele de IT şi tehnologie, având în vedere că este amplasată la doar câteva minute distanţă de Universitatea Politehnică. Zona are, de asemenea, un important potenţial pentru companiile farmaceutice şi pentru serviciile de suport. Etajele sunt întinse pe câte 2.500 de metri pătraţi şi oferă companiilor exact ceea ce ele au nevoie. Pe de altă parte, putem îndeplini toate cerinţele tehnice şi de securitate venite din partea clienţilor", ne-a precizat oficialul grupului ceh, care a a mai precizat şi sursa fondurilor necesare dezvoltării proiectului: "Valoarea investiţiilor făcute pentru Green Gate este de peste 57,5 milioane euro. Achiziţionarea pământului şi dezvoltarea fazei iniţiale a construcţiei au fost realizate din fonduri proprii, apoi, finanţarea proiectului a fost asigurată în Cehia, de către PPF Bank".

    Green Gate - "una dintre cele mai eficiente clădiri din piaţă, la momentul actual"

    Vladimira Novakova, oficialul Green Gate Development, a precizat că, în ciuda concurenţei dure de pe piaţa clădirilor de birouri din Bucureşti, proiectul dezvoltat de grupul ceh se bucură de anumite facilităţi şi caracteristici care nu se regăsesc la concurenţă: "Competiţia este dură în Bucureşti pe piaţa clădirilor de birouri, dar sunt câteva aspecte, privitoare la proiectul nostru, care ne diferenţiază de concurenţă. Spre exemplu, construcţia este realizată după standardele BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), spre deosebire de celelalte clădiri, care certifică doar operaţiuni şi mentenanţă cu privire la economisirile de energie. De asemenea, după cum spuneam, spaţiul foarte întins disponibil pentru birouri, de 2.500 metri pătraţi, este realizat astfel încât să eficientizeze utilizarea lui. Suntem mândri să spunem că vom livra una dintre cele mai eficiente clădiri din piaţă. Designul Green Gate ia în considerare mai mulţi factori principali care influenţează productivitatea într-un spaţiu de lucru, precum sticla de calitate superioară, care permite pătrunderea luminii naturale, în timp ce zgomotul din exterior va fi mult diminuat cu ajutorul sistemului HVAC (spre deosebire de competiţie)".

    Green Gate este o clădire de birouri care se bucură de un concept prezent în premieră pe piaţa locală, după cum ne-a precizat directorul de proiect, Vladimira Novakova. "Am adus pe piaţa locală conceptul «grădinilor urbane», cu ajutorul implementării unui design unic cu grădini verticale spaţioase şi o curte spaţioasă cu posibilită şi multiple de distracţie şi relaxare. Mai mult decât atât, ne situăm într-o zonă care este în curs de dezvoltare, nepopulată, spre deosebire de alte centre de business ale oraşului", ne-a precizat reprezentantul grupului ceh.

    Green Gate - un nou proiect în ţara noastră

    Compania Green Gate se pregăteşte pentru noi investiţii pe piaţa locală şi de implementarea unui nou proiect în ţara noastră, după cum ne-a declarat Vladimira Novakova: "Ca direcţie generală a afacerii, plănuim să continuăm investiţiile în România şi să începem un nou proiect, dar, pentru acest moment, toate eforturile noastre sunt concentrate asupra proiectului Green Gate, care reprezintă prioritatea noastră în anul 2014", a precizat domnia sa, fără să dea detalii suplimentare. Cu toate că noii chiriaşi se vor muta în clădire din aprilie, recepţia de inaugurare a Green Gate nu va avea loc mai devreme de luna mai: "Petrecerea marii deschideri este programată pentru mijlocul lunii mai, când lucrurile se vor calma puţin şi vom putea să trăim momentul aşa cum se cuvine", a încheiat oficialul Green Gate.

    Proiectul Green Gate va avea zece etaje, o suprafaţă totală desfăşurată de 39.000 metri pătraţi, din care spaţiile destinate închirierii reprezintă 27.000 de metri pătraţi. Green Gate Development, dezvoltatorul proiectului, este deţinută de grupul ceh prin intermediul unui vehicul de investiţii înregistrat în Cipru. Acesta este primul proiect al companiei în România şi va fi amplasat pe Strada Tudor Vladimirescu, din sectorul 5, o zonă care nu a fost până acum în atenţia dezvoltatorilor de birouri, pe un teren achiziţionat de companie în urmă cu mai mulţi ani. Constructorul proiectului este firma Bog"Art.

    S Group a fost fondată în anul 1991 în oraşul Liberec şi cuprinde companii din domeniul construcţiilor, dezvoltărilor şi a investiţiilor. Din anul 2007, strategia holdingului s-a focalizat pe trei domenii principale de activitate, respectiv construcţii, dezvoltare şi facility management, pe pieţele din Cehia şi Slovacia.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional