Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

15 ANI DE ACTIVITATE PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ Oscar Downstream: "Clienţii ne-au dat cele mai preţioase lecţii despre cum să ne comportăm"

Companii /

Oscar Downstream: "Clienţii ne-au dat cele mai preţioase lecţii despre cum să ne comportăm"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Conducerea firmei şi-a propus o cotă de piaţă ambiţioasă în următorii ani, pe toate segmentele de business, precum şi dezvoltări greenfield, intrarea pe retail, preluarea de staţii white şi, de ce nu, a unei reţele existente

    Oscar Downstream, cea mai mare companie petrolieră independentă distribuitoare de carburanţi din România dedicată clienţilor persoane juridice, a aniversat în luna iunie, 15 ani de la înfiinţare.

    Compania deţine o infrastructură logistică modernă şi extinsă ce include o capacitate de stocare proprie de 50.000mc (4 depozite greenfield din totalul de 9 depozite) şi o flotă de 48 autocisterne folosite pentru asigurarea unui flux controlat de alimentare al clientului.

    Afacerile derulate de Oscar Downstream includ, ca segmente principale, distribuţia clasică prin carduri de carburant Oscar Downstream în reţeaua proprie de 31 de staţii şi distribuţia de carburanţi printr-o reţea de 1500 de staţii de incintă instalate direct la client, la nivel naţional.

    Totalul volumelor vândute în ultimii ani au crescut şi îşi păstrează acest trend datorită concentrării pe vânzarea directă către clientul final. La mijlocul anului 2016, ponderea utilizatorilor finali în totalul vânzărilor este de 70%, cea a vânzărilor en-gros 20%, în timp ce vânzările facute prin licitaţii publice au scăzut sub 10%. Pe fundalul acestor creşteri de volume vândute, cifra de afaceri a avut totuşi o uşoară scădere ajungând la un nivel de 390 milioane euro pe 2015 din cauza fluctuaţilor preţului carburantilor şi a introducerii supra-accizei în 2014.

    Oficialii Oscar ne-au spus: "În cei 15 ani de activitate, clienţii ne-au dat cele mai preţioase lecţii despre cum să ne comportăm, astfel încât să reuşim să le satisfacem cele mai exigente nevoi, iar pentru aceasta dorim să le mulţumim. Le datorăm, de asemenea, faptul că am devenit unul dintre principalii furnizori de carburant din România. Pentru 2016, ne concentrăm în continuare pe segmentul B2B. Obiectivul este să ne menţinem poziţia de lider de piaţă pe segmentul staţiilor de incintă şi să depăşim 2.000 de unităţi instalate".

    Staţiile de incintă sunt cele mai potrivite soluţii pentru companiile de construcţii deoarece asigură aprovizionarea rapidă la locul desfaşurării proiectului, fiind rezervoare fixe cu capacităţi dimensionate pe nevoile curente ale afacerii 5.000, 9.000, 20.000 litri şi servicii adaptate specificului din construcţii. Alimentarea acestora este realizată direct de Oscar Downstream pe baza unei simple comenzi conform condiţiilor contractuale negociate, fără a mai fi nevoie de un alt efort suplimentar logistic.

    Reprezentanţii companiei ne-au mai spus: "Pe termen mediu, urmărim ca în 2018 să ajungem la 800.000 tone vândute pe an. Avem planuri de viitor foarte ambiţioase. Ajungând în acest punct de dezvoltare şi un nivel de maturitate al afacerii în care lucrurile sunt clare, organizate şi stabile, pasul aşteptat de toată lumea este intrarea pe piaţa de retail. Având în vedere investiţiile în logistică, ne propunem o cotă de piaţă ambiţioasă şi pe acest segment prin dezvoltări greenfield, preluarea de staţii white şi, de ce nu, a unui jucător prezent".

    Oscar Downstream are, în prezent, peste 4.000 de colaboratori la nivel naţional pe toate liniile de business.

    Staţiile de incintă DIESELpoint

    Serviciul de alimentare prin staţii de incintă (DIESELpoint) se pretează oricărui domeniu de activitate ce presupune ca traseele mijloacelor de transport să aibă punct de plecare/sosire sau să tranziteze zona unde este amplasată staţia. Este un serviciu integrat ce include: alimentare cu motorină prin intermediul staţiilor de incintă oferite în comodat pe perioada contractului, cu instalare, suport tehnic şi mentenanţă incluse; aprovizionare prin intermediul flotei Oscar Downstream, din cele 9 depozite răspândite la nivel naţional; sistem de gestiune a staţiilor de incintă disponibil pentru client şi consultanţă în alegerea celei mai potrivite soluţii pentru afacerea clientului, dar şi pentru optimizarea consumului.

    Reţeaua de staţii DIESELpoint Access

    Alimentările pe bază de card în reţeaua de staţii Oscar Downstream - DIESELpoint Access se adresează în special transportatorilor care tranzitează principalele rute comerciale. Reţeaua a fost construită şi se dezvoltă în mod special pentru a acoperi nevoile acestora, punând accent pe nevoia şoferului profesionist, atât a celor naţionali, cât şi a celor internaţionali care pot găsi pe rutele de transport puncte de alimentare bine poziţionate la un preţ competitiv pentru derularea în condiţii optime a activităţii. Parteneriatele dezvoltate, extind accesul în reţeaua Oscar Downstream şi pentru posesorii de carduri DKV şi Eurowag.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional