Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

200 km de drumuri din Republica Moldova vor fi modernizate

I.D. Consilier /

Ministerul Transporturilor din Republica Moldova investeste 150 milioane euro in modernizarea a 200 km de drumuri.

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare va acorda imprumutul de 150 milioane euro Republicii Moldova pentru reconstructia retelei de drumuri.

In plus Millennium Challenge Corporation (MCC) (controlata de guvernul Statelor Unite) va investi peste 100 milioane euro in reabilitarea a 93 km din drumurile M2 si R9 intre localitatea Sarateni si orasul Soroca.

Imprumutul BERD va fi utilizat pentru reabilitarea unor tronsoane din drumul R33 Hincesti-Lapusna-M1 la granita cu Romania, drumul R14 Balti-Sarenteni ce face legatura intre capitala Chisinau si al doilea cel mai mare oras din Moldova, Balti, drumul R9 Soroca-Arionesti in nordul tarii si drumul R34 Hincesti-Leova-Cantemir in sud. Din imprumut va fi finantata de asemenea extinderea cu 17 km a drumului de ocolire Slobozia Mare.

Julia Otto, sef al Biroului BERD din Chisinau, a declarat:

"Situate la o rascruce geografica si din 2007 la granita Uniunii Europene, drumurile din Moldova devin din ce in ce mai importante pentru dezvoltarea economica a tarii si a intregii regiuni."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional