Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

2,39 persoane per locuinta in Bucuresti

A.D. Locuinţe /

2,39 persoane per locuinta in Bucuresti

In judetul Ilfov locuiesc 3,1 persoane per gospodarie, cel mai ridicat nivel inregistrat la nivelul tarii. Pe urmatoarele locuri se claseaza judetele Dambovita (2,93) si Giurgiu (2,87). In comparatie, media pe tara este de 2,66 persoane pe gospodarie, potrivit datelor provizorii ale recensamantul populatiei si al locuintelor din 2011.

In Bucuresti se regasesc gospodariile cu cei mai putini locuitori, in medie 2,39. Pe urmatoarele locuri se regasesc judetele Hunedoara, cu 2,5 si Vrancea 2,51.

In Romania sunt in prezent 8,45 milioane de locuinte, din care 4,58 milioane in mediul urban, respectiv 3,87 milioane in mediul rural. Numarul total de camere de locuit este de aproximativ 22,74 milioane, adica aproximativ 2,7 camere per locuinta.

Ca forma de proprietate, 98,2% din numarul total de locuinte sunt privatate, in timp ce proprietatea de stat reprezinta 1,5%.

In ceea ce priveste dotarea locuintelor la nivel national, 66,7% dispun de instalatie de alimentare cu apa (91,6% in mediul urban, respectiv 37,2% in mediul rural), 65,1% au canalizare, 96,6% sunt conectate la reteau de electricitate si 44,4% au incalzire centrala.

84,6% dintre locuinte includ o bucatarie si 61,9% au baie (88% in mediul urban, 31% in mediul rural), conform aceleiasi surse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional