Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

70 de milioane euro investiţi în ansamblul rezidenţial "Tomis Plus" din Constanţa

F.A. Locuinţe /

70 de milioane euro investiţi în ansamblul rezidenţial "Tomis Plus" din Constanţa

"Tomis Plus" este un ansamblu care se construieşte în zona de nord a Municipiului Constanţa, pe o suprafaţă de 128.000 mp. Terenul este amplasat pe bulevardul Tomis, la ieşirea din oraş spre aeroportul Mihail Kogălniceanu, în vecinătatea centrului comercial "Carrefour". Suprafaţa construită a cartierului va fi de 86.000 mp, iar cea desfăşurată de 140.000 mp. Acest complex, dezvoltat de antreprenorul general "Tomis Development" SRL, va cuprinde, în total, 1.399 de unităţi locative, din care 1.218 sunt apartamente şi 47 sunt vile. Stilul arhi-tectural va fi unul terasat, specific pentru zonele costiere.

Andra Turcu, marketing & sales manager în cadrul "Tomis Development" SRL, ne-a declarat că proiectul include şi 51 de parcele de teren, care vor fi dezvoltate în regie proprie de către cumpărători. Lucian Orban, preşedintele "Tomis Development", a precizat că acestea au fost deja vândute, la preţul de 168 euro/mp.

Totodată, ansamblul mai cuprinde un restaurant, un club privat cu sală de fitness, grădiniţă, şcoală, sală şi terenuri de sport, bănci, cabinete medicale, supermarket şi peste 1.448 de locuri de parcare (566 subterane şi 882 supraterane). "Iniţial proiectat pentru o investiţie de 40 milioane de euro, după lansarea proiectului şi după reacţia primită de pe piaţă, antreprenorii şi-au reconsiderat investiţia la valoarea de 70 milioane de euro", ne-a spus Andra Turcu.

Tipuri de locuinţe

Apartamentele şi vilele sunt realizate din cadre de beton armat, închise la exterior cu panouri de zidărie neportantă. Lucrările de construcţii au început în noiembrie 2006 şi vor fi finalizate până în anul 2011, în cinci etape. Prima etapa se afla, la finele lunii iunie, în faza de finisare. Aceasta cuprinde 10 vile tip "Unic" (individuale) şi "Duo" (cuplate). A doua etapă va fi recepţionată în al doilea trimestru al anului viitor şi cuprinde cons-trucţia altor şapte vile "Unic" si "Duo", precum şi a 30 vile "Favorit" şi "Favorit Plus" (înşiruite).

Etapa a treia presupune construcţia a opt blocuri de 4 - 6 etaje ("Amfiteatru") şi 7 - 8 etaje ("Belvedere"), care vor fi finalizate în anul 2009. Pentru a patra etapă a fost programată ridicarea altor opt blocuri tip "Amfiteatru", "Belvedere" şi "Panoramic" (de 10 etaje).

Ultima etapă a investiţiei, care vizează construirea a nouă blocuri de tip "Panoramic" şi "Avantaj" (de opt etaje), precum şi a complexului de relaxare "Ambient", va încheia execuţia întregului ansamblu în anul 2011.

Preţuri

Vilele din "Tomis Plus" vor avea parter, unu şi două etaje, două până la patru dormitoare. Preţul de vânzare porneşte de la 750 de euro/mp de construcţie şi 245 de euro/mp de teren. Suprafeţele locuinţelor variază între 176 şi 216 mp pentru vilele individuale, între 118 - 137 mp pentru vilele înşiruite şi între 172 şi 210 mp pentru cele cuplate. Loturile aferente caselor măsoară între 245 - 422 mp pentru locuinţele individuale, între 171 - 293 mp pentru cele înşiruite şi între 247 - 384 mp pentru cele cuplate.

Apartamentele din blocurile de trei până la zece etaje au preţuri de vânzare începând de la 800 de euro/mp suprafaţă construită. Astfel, cele 183 de garsoniere au 42 - 64 mp, cele 628 de apartamente cu două camere sunt între 60 şi 78 mp, iar cele 389 de apartamente cu trei camere au între 82,3 şi 114 mp. Duplexurile sunt în număr de 18 şi au suprafeţe între 150 şi 242 mp.

Preţurile locuinţelor sunt diferenţiate pentru vilele şi apartamentele semifinisate şi cele finisate integral. Locuinţele semifinisate vor fi livrate fără pardoseli, placaje ceramice la interior, centrală termică şi obiecte sanitare. Preţul de vânzare, în acest caz, este mai mic cu circa 100 euro/mp faţă de locuinţele livrate "la cheie".

Dintre locuinţele lansate pentru vânzare, până la finele lunii iunie au fost contractate 30% din apartamente şi 27% din vile, ne-a declarat Andra Turcu. Cumpărătorii au de ales între cinci modalităţi de plată, în cadrul cărora pot achita un avans de la 0 la 90%, iar diferenţa se plăteşte etapizat până la recepţia locuinţelor.

Şi investitorii străini sunt interesaţi de proiect

Dezvoltatorii ansamblului "Tomis Plus" şi-au propus un profit de 30%, dar rezultatele, ca şi preţurile, depind de piaţa construcţiilor, a forţei de muncă şi a evoluţiei tarifelor la utilităţi. Investitorii preconizează ca apartamentele să fie vândute în 36 luni de la demararea lucrărilor, companiile implicate mi-zând, în primul rând, pe cererea de pe piata locala. Dar ei nu ascund faptul că poartă negocieri şi cu firme străine interesate să achiziţioneze apartamente în acest ansamblu.

Compania "Tomis Development" a fost înfiinţată în anul 2003, având activităţi în sectorul comercial şi în industria de construcţii. Unul dintre cele mai importante proiecte din portofoliul firmei este modernizarea sediului societăţii (fostul sediu al ICIL Constanţa), ale cărui lucrări au acoperit o suprafaţă totală de 3.000 mp. Sesizând potenţialul pieţei imobiliare din oraşul de la malul Mării Negre, compania a început primul său proiect în acest domeniu investind în ansamblul rezidenţial "Tomis Plus". Proiectul se realizează prin colaborări încheiate cu firmele specializate COMCM, CLS, "Ambient Prim Construct", "Fluid Serv", "Electricons", "Congaz". Proiectantul general este firma "MVB Grup", condusă de arh. Dumitru Calotă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional