Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ABDELRAHMAN A. RAOUF, MINISTRU PLENIPOTENŢIAR PENTRU ECONOMIE ŞI AFACERI COMERCIALE ÎN CADRUL AMBASADEI EGIPTULUI:"Producătorii egipteni, interesaţi să exporte materiale de construcţii în România"

Materiale /

"Producătorii egipteni, interesaţi să exporte materiale de construcţii în România"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Mai multe companii egiptene sunt interesate să exporte în ţara noastră materiale de construcţii, atât pentru lucrări de infrastructură, cât şi pentru clădiri, ne-a declarat Abdelrahman A. Raouf, Ministru Plenipotenţiar pentru Economie şi Afaceri Comerciale din cadrul Ambasadei Egiptului, Biroul Economic şi Comercial la Bucureşti.

    Excelenţa Sa ne-a precizat: "România are de recuperat un decalaj major în domeniul infrastructurii şi clădirilor, ceea ce arată potenţialul enorm de dezvoltare. Piaţa construcţiilor a mai avansat puţin anul trecut, iar perspectivele reale de creştere sunt promiţătoare".

    Domnul ministru Raouf ne-a spus că, în acest context, şi-a propus să impulsioneze relaţiile bilaterale între Egipt şi România, în beneficiul ambelor părţi. Ţara noastră are nevoie de anumite produse din Egipt, iar piaţa egipteană poate acomoda multe materiale produse la noi.

    Diplomatul Biroului Economic şi Comerial al Ambasadei Egiptului a subliniat: "Sperăm ca România să cumpere de la producătorii egipteni materiale precum marmură, granit, ceramică, dar şi alte materiale de construcţii. Ideea nu este să concurăm cu producătorii locali, ci să dezvoltăm un sistem avantajos de schimb de mărfuri. La ora actuală, exporturile de materiale de construcţii ale Egiptului către România sunt în jur de 1-2 milioane de euro pe an, ceea ce este foarte puţin".

    Astfel, peste 20 de reprezentanţi ai celor mai mari producători egipteni de materiale de construcţii vor fi prezenţi la Bucureşti, în perioada 24-28 martie 2015, în cadrul unei misiuni care are ca scop stabilirea unor parteneriate de afaceri. Companiile sunt specializate preponderent în producţia de materiale de finisaj (marmură, granit, plăci ceramice şi obiecte sanitare), hidroizolaţii, produse chimice pentru construcţii (lacuri, vopsele), sisteme din policarbonat şi luminatoare, tubulatură din metal şi ceramică, precum şi alte produse metalurgice pentru construcţii. Demersul este iniţiat de Consiliul Egiptean pentru Exportul de Materiale de Construcţii şi de Biroul Comercial al Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, iar misiunea face parte din strategia Consiliului de creştere anuală cu 30% a exporturilor de produse fabricate în Egipt.

    Excelenţa Sa Abdelrahman A. Raouf ne-a mai declarat: "România are potenţialul de a deveni un hub al Egiptului pentru această zonă a Europei, în special pentru statele dunărene. La rândul său, Egiptul poate deveni un hub pentru România către continentul african. Egiptul are semnat un acord de liber schimb cu UE şi produce mărfuri la standarde europene. Egiptul are acorduri comerciale avantajoase cu multe state de pe continentul african, ceea ce poate facilita comerţul cu produse româneşti către noi pieţe".

    Excelenţa Sa a conchis că sunt oportunităţi de afaceri de ambele părţi şi că România poate exporta multe produse în Egipt, precum sodă calcinată şi produse de finisaj care nu se regăsesc pe piaţa egipteană.

    Diplomatul egiptean ne-a menţionat şi că ţara sa are o tradiţie îndelungată în fabricarea materialelor hidroizolante bazate pe bitum, dar şi a materialelor termoizolatoare.

    Excelenţa Sa este optimist că România va putea atrage în curând mai multe fonduri europene, care vor impulsiona piaţa construcţiilor.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional