Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Acoperiş ceramicEstetic şi rezistent la variaţii mari de temperatură

F.A. Materiale /

De-a lungul timpului s-a dovedit că ţigla ceramică este un produs care se comportă foarte bine atât în zonele montane unde variaţiile de temperatură sunt foarte mari, cât şi în zonele de litoral unde aerul umed şi salinitatea ridicată pot pune probleme altor tipuri de învelitori. Reprezentanţii Tondach sus-ţin că ţigla ceramică pe care o produce compania lor poate fi întâlnită atât în zonele montane din Austria, cât şi pe litoralul din Croaţia şi în ambele situaţii a trecut cu succes proba timpului.

Învelitorile de ceramică sunt o importantă alegere pentru estetică, funcţionalitatea şi calitatea casei şi sunt recomandate pentru toate acoperişurile care au o panta mai mare de 14 grade, ne spune şi Orlando Gujan, director general "Orbital Sisteme de Învelitori". Domnia sa numeşte sistem complet acel sistem care îndeplineşte condiţiile necesare ca un acoperiş să fie funcţional. Învelitoarea trebuie să fie ventilată, materialele din care este alcătuită să aibă o calitate indiscutabilă, să fie corect montată şi, nu în ultimul rând, să aibă un aspect estetic deosebit.

Sistemul complet de acoperiş furnizat de Tondach constă în: ţiglă de câmp, gama completă de accesorii ceramice (coame, coame de început, coame de ramificaţie, aerisiri, parazapezi, ţigle de margine, ţigle de închidere sub coama, ţigle de închidere la streaşină s.a) şi accesorii neceramice (folie anticondens, dolii, accesorii de ventilare la streaşină şi coamă, elemente de fixare a diferitelor tipuri de ţiglă sau accesorii, tăietoare de zăpadă metalice, grilaje, luminatoare pentru acoperiş s.a.) şi elemente decorative.

"Siceram" a anunţat că va lansa, începând cu luna septembrie, un nou model de ţiglă mare, de 10 bucăţi/mp. Din probele de laborator, reise că ţigla rezistă la peste 700 cicluri de îngheţ - dezgheţ, standardele în domeniu prevăzând minim 50. Producţia estimată este de minim 10 milioane mp învelitoare pe an.

Începând cu luna mai a acestui an, "Siceram" produce trei sortimente de mărime medie, respectiv de 15-16 buc/mp, un sortiment de mărime mică (30 buc/mp) şi pentru prima dată în fabricate România două tipuri de ţiglă ceramică de dimensiune mare, 10 buc/mp.

Continuând evoluţia din ultimii ani şi în primul trimestru din 2008 compania Tondach a înregistrat o creştere a volumului de vânzări care se situează sensibil peste creşterea pieţei de profil. La aceasta a contribuit, pe lângă altele, şi trendul ascendent pe care produsele naturale, tradiţionale, îl înregistrează pe piaţa materialelor de construcţie, susţin specialiştii de la Tondach. Ei estimează că preţurile pe care le practică vor rămâne nemodificate pe tot parcursul anului 2008.

Domnul Gujan spune: "Experienţa ne-a învăţat două lucruri: 1) gratis nu există 2) ieftin nu rezistă." Preţul unei învelitori de calitate nu este cu mult peste preţul unei învelitori "făcută după ureche". Întotdeauna va costa mai puţin un lucru făcut foarte bine de prima dată.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional