Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ADVERTORIALInvestiţiile în infrastructură şi logistică, un element esenţial pentru calitatea serviciilor

Companii /

Investiţiile în infrastructură şi logistică, un element esenţial pentru calitatea serviciilor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Investiţiile constante în infrastructură şi logistică, un lanţ de distribuţie complet integrat şi creşterea acoperirii naţionale sunt elemente esenţiale pentru asigurarea unui nivel ridicat al serviciilor şi păstrarea acestuia.

    Pentru companiile de construcţii, motorina este esenţială funcţionării echipamentelor. Susţinerea unui ritm de lucru alert atunci când proiectele în derulare au un termen scurt de realizare, aprovizionarea rapidă cu motorină, la costuri optime de livrare sunt de asemenea importante.

    SOLUŢII DE APROVIZIONARE pe cerinţele specifice fiecărei companii

    Cele mai potrivite soluţii pentru companiile de construcţii sunt staţiile de incintă, acele rezervoare fixe cu capacităţi dimensionate pe nevoile clientului (9.000, 20.000 litri), ce asigură aprovizionarea rapidă, la locul desfăşurării proiectului. Alimentarea acestora este realizată direct de către furnizorul de motorină pe baza unei simple comenzi, conform condiţiilor contractuale negociate, fără a mai fi nevoie de un alt efort suplimentar logistic.

    Dezvoltarea accelerată şi asumarea poziţiei de lider de piaţă pe segmentul staţiilor de incintă, a impulsionat atât dezvoltarea echipei şi creşterea expertizei profesionale a acesteia, cât şi creşterea gamei de servicii, prin extinderea pe noi divizii de business şi susţinerea unei abordări flexibile la vânzarea prin carduri de carburant, pe zona staţiilor DIESELpoint Access. Astfel clienţii pot beneficia de soluţii personalizate şi consultanţă pentru eficientizarea consumurilor de combustibili şi furnizarea de carburanţi.

    Garantarea calităţii produsului şi serviciilor este pentru furnizorul de motorină o provocare pe care Oscar o rezolvă prin susţinerea unui lanţ de distribuţie complet integrat, pornind de la sosirea motorinei din import, trecând prin depozitele proprii până la livrarea direct la clientul final, prin flota proprie de autocisterne.

    LANŢ DE DISTRIBUŢIE COMPLET INTEGRAT

    Pe fondul unei strategii bine gândite pe următorii 5 ani şi a unui plan de investiţii bine pus la punct, s-a început în 2013 creşterea reţelei proprii de distribuţie de produse petroliere şi a capacităţilor de stocare la nivel naţional pentru a atinge acest obiectiv.

    Reţeaua de depozite include în prezent locaţiile Bucureşti, Oradea, Craiova, Oneşti, Braşov şi Constanţa. Cel de la Braşov este primul dintr-o serie de depozite proprii construite de la zero ca şi investiţii Greenfield, fiind inaugurat în noiembrie 2014. S-a acordat o mare atenţie detaliilor tehnice, depozitul beneficiind de tehnologie de ultimă generaţie şi procese automatizate.

    Depozitul de la Şercaia, Braşov, a fost creat cu intenţia de a reprezenta atât un punct logistic pentru aprovizionarea staţiilor proprii Oscar, DIESELpoint Access, cât şi a clienţilor. Se va acoperi astfel tot centrul ţării şi zona de nord, până la momentul deschiderii depozitului de la Cluj, când zona de nord va fi preluată de acesta.

    Al doilea depozit, pe un proiect similar cu cel de la Şercaia, va fi deschis în mai/iunie la Zădăreni, Arad.

    În 2015 este planificată deschiderea a două noi depozite pe lângă cel de la Arad. Unul în zona Clujului şi altul în jumătatea de Nord a Moldovei, urmărindu-se ca în 2016 să avem la dispoziţie 6 depozite noi, din care 4 construite de la zero şi o capacitate totală proprie de depozitare de aproximativ 50.000 mc.

    Flota proprie a fost extinsă în 2015 de la 27 la 40 autocisterne de ultimă generaţie, continuând până la 60 în 2017. Extinzând suportul logistic, Oscar asigură livrări prompte către locaţiile clienţilor, indiferent de cantităţile solicitate.

    Oscar Downstream urmăreşte astfel să fie cât mai aproape de clienţi printr-o prezenţă activă şi susţinută în toate zonele tării, controlarea distribuţiei produselor garantând astfel păstrarea calităţii pe întreg fluxul de distribuţie şi creşterea flexibilităţii în funcţie de nevoile regionale ale clienţilor.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional