Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

AIA PROIECT: Urmărim atent realităţile actuale şi tendinţele din proiectare

Companii /

Urmărim atent realităţile actuale şi tendinţele din proiectare

Anul 2018 reprezintă de departe anul în care piaţa imobiliară din România îşi testează maturitatea. Cererea aflată la cote ridicate datorită optimismului dat de creşterile salariale combinat cu atingerea unui prag critic al vârstei medii a imobilelor din marile oraşe face ca preţul unor anumite segmente ale pieţei să fie în creştere accelerată. Publicul interesat de un imobil în 2018 este mult mai atent la caracteristicele acestuia decât oricând altcândva. Este educat, ştie ce vrea şi implicit ce caută astfel încât se plasează foarte corect pe tipul imobilului urmărit. Astăzi oferta vine însă cu o semnificativă distorisiune dată mai ales de cel care ar trebui să reglementeze această piaţă aparent liberă. Programele de finanţare puse la dispoziţie în prezent de către actorii pieţei nu se pot deplasa prea departe de factorul care dă tonul, respectiv prea cunoscutul program aflat în diferite forme de peste 7 ani pe piaţa românească. Creşterile de preţuri nu sunt departe de 2 cifre după cum poate confirma orice analist sau evaluator imobiliar motiv pentru care piaţa imobiliară în general poate fi considerată una din cele mai atractive de catre investitori.

Ridicarea nivelului calităţii construcţiilor noi este deopotrivă cautată de toţi jucătorii pieţei, concurenţa crescută aduce dezvoltatorii în situaţia de se diferenţia prin creşterea calităţii, consumatorul din ce în ce mai pregătit cere ca preţul să fie justificat de calitatea construcţiei şi a facilităţilor oferite iar autorităţile sunt din ce în ce mai aproape de a impune standarde mult mai ridicate, fapt care nu poate fi decât salutar.

AIA Proiect este unul dintre birourile de proiectare din România care a dezvoltat în ultimii ani abilităţi ridicate şi competenţe la standarde internaţionale de creştere a calităţii construcţiilor încă din faza de proiectare prin optimizarea consumurilor şi eficientizarea din punct de vedere energetic. În etapele de proiectare au fost incluse cateva chei de verificare determinante care aduc viitorului edificiu confirmarea caracteristicilor unei clădiri eficiente energetic. Echipa de proiectare are pe tot parcursul derulării unui proiect nevoie de intervenţia unui auditor energetic, fapt care era oarecum neglijat acum câţiva ani. "Creşterea performanţei energetice a clădirilor a devenit vedeta activităţilor din cadrul biroului nostru iar cunoştinţele acumulate şi puse în practică de către noi ne-au adus alături colegi din domeniu, pentru care am devenit partener şi furnizor de astfel de servicii. Lucrăm în prezent cu peste 20 de birouri individuale sau firme de profil cărora le suntem aproape în procesul de proiectare pentru implementarea normelor de eficienţă energetică prin diferite rapoarte şi studii de specialitate precum studiul privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficienţă energetică ridicată, raportul de audit energetic sau studiul de eficienţă energetică. Numărul acestora este în creştere şi suntem deschişi pentru noi colaborări. O nouă specializare si-a făcut astfel încet dar sigur loc în echipa clasică de proiectare iar în perioada următoare şi-l va consolida, sustinută fiind de toţi actorii pieţei. Clădirile viitorului vor fi eficiente energetic iar noi stim sa le facem asa." a declarat Adina AVRAM managerul biroului de proiectare AIA Proiect.

Numărul proiectelor care se pot încadra în categoria construcţiilor eficiente energetic este în creştere de la an la an iar investiţiile în soluţii de acest gen se reflectă inclusiv în oferta furnizorilor de materiale de construcţii care pun din ce în ce mai mult accentul pe acest subiect.

Despre AIA Proiect - Birou de proiectare aflam de pe website-ul https://www.aia-proiect.ro/ că este o companie prezentă pe piaţa de profil din România încă din 2008 formată din oameni tineri şi pasionaţi. Suntem furnizori de servicii de excelenţă dedicate partenerilor noştri în domeniul proiectării, auditului şi certificării energetice, evaluării autorizate atât pentru bunuri imobile cât şi pentru bunuri mobile, studii de specialitate şi servicii de cadastru. În plus, ne dorim ca blogul nostru Spaţiul Domestic să devină în timp o sursă de idei şi inspiraţie pentru oricine îşi doreşte să traiască fericit într-un mediu care să-i faciliteze existenţa dar în acelaşi timp să fie protejat de modificări ireconciliabile sau distructive. Armonia ar trebui să fie dominanta principală a coexistenţei noastre astfel încât generaţiile viitoare să beneficieze de toate avantajele pe care noi şi cei dinaintea noastră le-au avut. Un alt obiectiv general al nostru este frumosul de care avem atâta nevoie să ne înconjurăm.

Odată cu relansarea paginii oficiale AIA Proiect Birou de proiectare au fost deschise şi canale de comunicaţii social media cu accentul pe pagina de Facebook, Google+ şi contul de Twitter al blogului nostru Spaţiul Domestic.

Contribuim la îndeplinirea viselor, transformăm ideile clienţilor noştri în realitate. Urmărim să dezvoltăm parteneriate pe termen lung, bazate pe încredere şi susţinute de dorinţa de a pune în operă obiectivele beneficiarilor noştri.

Alege profesionistii in domeniul proiectarii, alege AIA Proiect - Birou de proiectare!

AIA Proiect este un birou de proiectare în România din 2008 format din oameni tineri si pasionaţi. Furnizori de servicii de excelenţă dedicate partenerilor, echipa AIA Proiect este multidisciplinară şi acopera cu succes domenii precum arhitectura, ingineria, performanţa energetică şi evaluarea oferind servicii de proiectare, audit energetic, evaluare imobiliara şi bunuri mobile, studii de specialitate şi cadastru.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional