Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Alro şi-a redus emisiile de carbon sub media europeană

Companii /

Alro şi-a redus emisiile de carbon sub media europeană
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a investit peste 100 de milioane de dolari în programe de protecţia mediului, reducând amprenta de carbon sub limitele europene în vigoare. Pe lângă investiţiile în proiecte specifice de mediu, compania a dezvoltat programe de automonitorizare a factorilor cu impact.

    Aceste investiţii au dus la rezultate majore, în ultimii 10 ani, fiind înregistrate scăderi ale emisiilor de peste 90% pentru anumite sectoare. Astfel, la nivelul Diviziei de Aluminiu Primar, Alro şi-a diminuat emisiile de perfluorocarburi (PFC), în 2013, cu 98,3%, faţă de 2002, volumul înregistrat de emisii fiind de 39 de ori mai mic, în comparaţie cu 1990.

    În ceea ce priveşte producătorul de alumină din Tulcea, Alum, acesta a înregistrat o reducere la jumătate a emisiilor de gaze cu efect de seră faţă de 2005, datorită modernizării echipamentelor de ardere şi a trecerii acestora de la combustibil lichid (păcură), la gaze naturale.

    Programele de protecţia mediului au permis Grupului Alro să primească autorizaţii integrate de mediu atât pentru producătorul de aluminiu de la Slatina, cât şi pentru rafinăria de alumină de la Tulcea. Totodată, Compania a primit Diploma de Excelenţă pentru o activitate remarcabilă în domeniul protecţiei mediului de la Autoritatea Locală de Mediu din Slatina.

    Mai mult, luând în considerare nivelul de referinţă pentru emisiile de CO2 stabilit de Asociaţia Europeană de Aluminiu, conform legislaţiei Uniunii Europene, Alro se află în topul companiilor cu cele mai mari reduceri de emisii de gaze cu efect de seră. Astfel, Alro ocupă locul şase, din 30 de companii producătoare de metal lichid şi locul opt din cei 18 producători de anozi.

    Eficientizarea consumului de apă

    Apa industrială este utilizată drept agent de răcire în cadrul fabricării produselor de aluminiu. Alro a implementat un sistem de reciclare a apei, dar şi a reducerii cantităţii de apă evacuată în sistemul de canalizare. Astfel, consumul de apă a fost fost redus de mai mult de cinci ori, faţă de 2007, în timp ce, pentru aceeaşi perioadă, cantitatea apei evacuate a scăzut de şapte ori.

    Reduceri ale consumului de gaz şi energie

    Pe lângă reducerile emisiilor de CO2, Alro a investit în scăderea consumului de energie. Astfel, în 2013, în cadrul Diviziei de Aluminiu Prelucrat, Compania şi-a redus consumul specific de gaz de zece ori, iar cel de energie s-a diminuat de aproximativ cinci ori.

    În decembrie 2013, Compania a inaugurat echipamentul de topire a deşeurilor de aluminiu, cu o capacitate de 30.000 de tone/an, care a urmărit implementarea celor mai bune tehnici disponibile atât în ceea ce priveşte echipamentul de epurare, cât şi cele de topire.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional