Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ ALLIED MARKET RESEARCHPiaţa globală a materialelor de construcţii verzi va depăşi 377 miliarde dolari în 2022

Internaţional /

Piaţa globală a materialelor de construcţii verzi va depăşi 377 miliarde dolari în 2022
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Asia-Pacific, lider pe piaţa de profil

    Piaţa materialelor de construcţii verzi (eficiente energetic) este în creştere, potrivit analizei "The Green Building Materials Market", publicată în luna februarie de Allied Market Research.

    Aceasta anticipează că piaţa mondială a materialelor de construcţii verzi este aşteptată să crească de la 171,475 miliarde de dolari în 2015 la 377,029 miliarde de dolari în 2022, consemnând o rată anuală compusă de avans (CAGR) de 11,9% din 2016 în 2022.

    Analiza arată că produsele pentru exterior au dominat piaţa de profil în 2015, cu o treime din aceasta, în funcţie de veniturile din vânzări. Segmentul de acoperişuri are cea mai mare creştere pe piaţa produselor de exterior, cu un avans estimat la 12,2%.

    Acelaşi raport menţionează că potenţialul de reducere a emisiilor de către materialele de construcţii verzi, valoarea adăugată în creştere a clădirilor verzi, sensibilizarea tot mai mare a publicului cu privire la materialele verzi şi sporirea cererii din partea clienţilor sunt factorii majori care vor impulsiona avansul pieţei de profil.

    În plus, notează analiza, costurile operaţionale reduse şi creşterea productivităţii muncitorilor în acest domeniu, datorită unui mediu mai sănătos, vor alimenta cererea de materiale de construcţii verzi.

    Eswara Prasad, şef de departament la Allied Market Research, a delcarat, conform wallstreet-online.de: "Totuşi, preocupările legate de costuri, barierele de pe piaţă şi lipsa politicilor guvernamentale care să încurajeze construcţia ecologică sunt factori care împiedică creşterea segmentului materialelor de construcţii verzi. Inovarea continuă şi creşterea sectorului construcţiilor eficiente oferă un mare potenţial pentru expansiunea pieţei".

    Conform analizei, Asia-Pacific este aşteptată să fie în continuare lider pe piaţa de profil până în 2022, după care urmează Europa.

    Studiul menţionează că Franţa a avut o cotă de 11,1% pe piaţa europeană a materialelor de construcţii verzi în 2015, iar Asia-Pacific şi Europa au contribuit, împreună, cu peste 50% la veniturile pieţei de profil în anul respectiv. Cei mai importanţi producători din domeniu sunt Alumasc Group Plc (Marea Britanie), Amvik Systems (Canada), BASF SE (Germania), Bauder Limited (Marea Britanie), Binderholz GmbH (Germania), E. I. du Pont de Nemours & Company (SUA), Forbo International SA (Elveţia), Interface Inc. (SUA), Kingspan Group plc (Irlanda) şi Owens Corning (SUA).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional