Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ DELOITTEConstrucţiile de birouri din Londra - la maxim istoric, înaintea crizei

Internaţional /

Construcţiile de birouri din Londra - la maxim istoric, înaintea crizei
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Sentimentul în rândul dezvoltatorilor s-a schimbat dramatic

    din cauza pandemiei de Covid-19, în condiţiile în care acest sector aşteaptă o scădere severă în următoarele luni

    Construcţiile de birouri noi din Londra au atins un nivel maxim istoric înainte să izbucnească pandemia de coronavirus, potrivit Raportului London Office Crane Survey Summer 2020, realizat de societatea de consultanţă Deloitte.

    Analiza, publicată în luna mai, arată că, în Londra, au fost lansate lucrările pentru aproape 465.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în cele şase luni încheiate în 31 martie 2020. Studiul, preluat de Construction News, menţionează că aproximativ 45 de proiecte noi au fost demarate în perioada analizată.

    Raportul precizează că totalul spaţiilor de birouri care se dezvoltă în prezent în capitala Marii Britanii este de 1,42 milioane de metri pătraţi, în 112 proiecte. Cifra reprezintă o creştere cu 29% faţă de sondajul anterior al Deloitte - care acoperă cele şase luni încheiate în 30 septembrie 2019 - şi este cu 41% mai mare decât media pe termen lung consemnată în sectorul menţionat, în Londra.

    Proiectele în lucru au fost comandate înainte de trecerea la munca de acasă, la scară largă, în contextul izolării impuse de pandemia de coronavirus, iar directorul Deloitte Real Estate, Mike Cracknell, afirmă că sentimentul în rândul dezvoltatorilor s-a schimbat dramatic, în condiţiile în care acest sector aşteaptă o scădere severă în următoarele luni.

    Mike Cracknell declară: "Ocupanţii de birouri îşi vor reevalua nevoile imobiliare, analizând costurile, ratele de ocupare necesare, capacitatea de a îndeplini şi susţine funcţiile esenţiale, uşurinţa accesului în clădire în noul context şi rezistenţa generală a afacerilor. Cercetările noastre arată că zece proiecte de birouri echivalente cu peste 130.000 de metri pătraţi erau pe punctul de lansare a lucrărilor de construcţie la jumătatea lunii martie; toate aces­tea sunt acum sub semnul întrebării. Preconizăm foarte puţine dezvoltări imobiliare în următoarele şase-nouă luni, întrucât de­ciziile vor fi amânate până când va exista mai multă stabilitate pe piaţă".

    În luna mai, City of London Corporation i-a acordat companiei The Clothworkers autorizaţia pentru construirea unui nou turn de 36 de etaje, care va include 60.000 de metri pătraţi de spaţii noi pentru birouri.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional