Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ JLLEuropa şi SUA, mai atractive decât Asia pentru investitorii în proprietăţi comerciale

Internaţional /

Europa şi SUA, mai atractive decât Asia pentru investitorii în proprietăţi comerciale
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Sectorul imobiliar comercial din Europa şi America de Nord este mult mai atractiv pentru investitori decât proprieţăţile din Asia, potrivit unul studiu al companiei de consultanţă JLL din Statele Unite, publicat în această primăvară de CNBC.

    "Pieţele imobiliare din Asia - Pacific, deşi au fost foarte active şi au crescut rapid, nu sunt la fel de mature precum cele din Europa şi America, atunci când vine vorba despre investiţiile directe în sectorul proprietăţilor comerciale proporţional cu economiile acestor regiuni", a declarat Chris Fossick, director general al JLL pentru Singapore şi Asia de Sud-Est.

    Indicele Investment Intensity, pe care îl măsoară JLL, compară volumul de investiţii directe imobiliare comerciale dintr-un oraş pe o perioadă de trei ani, începând cu 2014, raportat la PIB-ul oraşului. Raportul, care ia în calcul acest indice, arată că oraşele din Europa şi America de Nord se află în fruntea listei cu destinaţii preferate pentru investiţiile menţionate.

    În clasamentul de profil, pe primul loc se află Oslo (Norvegia), care a înlocuit capitala Marii Britanii, Londra, în 2015, odată cu apariţia primelor temeri de Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE). Astfel, Londra a trecut pe locul secund, iar München (Germania), Edinburgh (Scoţia) şi Silicon Valley (SUA) se află pe locurile 3-5, în vreme ce Sydney (Australia), New York şi Paris sunt pe locul opt, nouă, respectiv 11.

    Numai două oraşe din Asia se află, în clasamentul amintit, în primele 30 de locuri: Hong Kong (28) şi Tokyo (30).

    După volumul absolut de investiţii directe în proprietăţi imobiliare comerciale, New York se situează pe primul loc, urmat de Londra, Paris, Tokyo şi Los Angeles. Oraşele Shanghai şi Beijing din China ocupă locurile opt şi 20 în acest clasament.

    Conform analizei JLL, un aspect îngrijorător cu privire la oraşele din Asia este nivelul de transparenţă, care este relativ redus în general, conform afirmaţiilor lui Fossick. Acesta a adăugat că alte temeri sunt generate de riscurile de ţară şi cele politice.

    Raportul mai arată că dobânzile mici din Europa şi America de Nord au făcut ca randamentele investiţiilor în sectorul imobiliar comercial să fie atractive pentru investitorii instituţionali.

    "Investiţiile imobiliare mai sunt atrase şi de oportunităţile de activităţi dintr-o economie. Dacă tehnologia este o zonă cu o creştere majoră, atunci ţara respectivă va atrage investiţii", a conchis Chris Fossick.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional