Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ RESEARCH & MARKETSIndustria globală a construcţiilor va ajunge la 10,5 trilioane de dolari în 2023

Internaţional /

Industria globală a construcţiilor va ajunge la 10,5 trilioane de dolari în 2023
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Industria mondială a construcţiilor va atinge aproximativ 10,5 trilioane de dolari până în 2023, în baza unei creşteri anuale agregate de 4,2% din 2018 până în 2023, conform unei analize realizate de Research & Markets.

    Sursa menţionează că viitorul industriei globale a construcţiilor arată bine, cu oportunităţi în domeniul rezidenţial, cel nerezidenţial şi în infrastructură. Motoarele principale pentru expansiunea acestei pieţe sunt, conform Research & Markets, sporirea numărului de locuinţe şi extinderea infrastructurii datorită urbanizării, respectiv creşterii populaţiei.

    Tendinţele emergente care au un impact direct asupra dinamicii industriei construcţiilor includ cererea în creştere de construcţii ecologice (în vederea reducerii amprentei de carbon), de dispozitive de blocare a podurilor pentru a îmbunătăţi durata de viaţă a structurilor, crearea sistemelor informatice pentru un management eficient al clădirilor şi utilizarea de materiale compozite polimerice armate cu fibre pentru reabilitarea structurilor îmbătrânite, potrivit studiului.

    Analiza anticipează, pe baza unor cercetări cuprinzătoare, că segmentul rezidenţial ar trebui să prezinte o creştere peste medie în perioada prognozată. Astfel, conform Research & Markets, în cadrul industriei globale a construcţiilor, se aşteaptă ca segmentul rezidenţial să rămână cel mai mare.

    Sursa preconizează că regiunea Asia-Pacific va rămâne cea mai mare piaţă în domeniul construcţiilor, în perioada analizată, în principal pe fondul urbanizării în creştere, al cheltuielilor mai mari pentru dezvoltarea infrastructurii şi al proiectelor de locuinţe la preţuri accesibile.

    Conform analizei, finanţarea proiectelor de construcţii rezidenţiale este disponibilă ca urmare a îmbunătăţirilor fundamentelor pieţei, cum sunt ratele mici ale dobânzii.

    Germania va cheltui 6 miliarde de euro în 2021 pentru creşterea eficienţei energetice în clădiri

    Germania, cea mai mare economie europeană, susţine măsuri pentru creşterea eficienţei energetice în clădiri, cu subvenţii şi stimulente în valoare de 6 miliarde de euro (7,2 miliarde de dolari) în acest an, conform Reuters.

    Peter Altmaier, ministrul Economiei de la Berlin, spune că măsurile susţinute de guvernul federal includ programe de modernizare a clădirilor existente, cu o izolaţie mai bună şi sisteme de încălzire mai eficiente.

    "Sectorul construcţiilor este un factor important, dacă vrem să facem tranziţia energetică un succes", afirmă oficialul german.

    Impulsul financiar dat sectorului locuinţelor ar trebui să ajute cea mai populată ţară din Europa să se îndrepte spre realizarea obiectivului său de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050 şi, prin aceasta, să îşi atingă obiectivele mai ample de protecţie a climei în următoarele trei decenii.

    Modul de modernizare a locuinţelor ar putea, totuşi, creşte costul vieţii pentru germani, deoarece, prin lege, proprietarii pot transfera cheltuielile cu investiţiile prin creşterea chiriilor, conchide sursa.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional