Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ansamblul rezidential Ibiza Sol a fost scos la vanzare

A.D. Locuinţe /

Ansamblul rezidential Ibiza Sol a fost scos la vanzare

Activele companiei Ibiza Sol, dezvoltatorul ansamblului rezidential omonim din Capitala, vor fi scoase la vanzare pentru suma de 33,35 milioane de euro, fara TVA. Masura a fost dispusa de adunarea creditorilor companiei aflate in insolventa, prin aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul judiciar Euro Insol.

Ansamblul rezidential Ibiza Sol este un proiect construit in stil mediteranean, constand in 14 cladiri, 304 apartamente cu 2, 3 si 4 camere. Valorificarea intregului activ se va realiza fie prin preluarea de catre un investitor, fie prin vanzarea pe unitati locative in sistem retail.

"Planul permite si darea in plata a intregului activ Ibiza Sol catre creditorii garantati Alpha Bank Romania si respectiv RI Eastern European Finance prin mandatar Raiffeisen Bank si/sau catre orice alta persoana fizica si/sau juridica care se subroga in drepturile si obligatiile creditorului garantat", a declarat av. dr. Remus Borza, practician coodonator al Euro Insol.

Societatea Ibiza Sol a fost constituita in anul 2006 de catre un grup de investitori din Spania cu scopul dezvoltarii de proiecte imobiliare. Ca efect al crizei financiare si al prabusirii pietei imobiliare, societatea si-a cerut insolventa in decembrie 2011. In mai 2012 Tribunalul Bucuresti a confirmat ca administrator judiciar societatea Euro Insol.

Debitoarea, conform tabelului definitiv de creante, are datorii de 204 milioane lei, din care 160 milioane lei catre Alpha Bank Romania si RI Eastern European Finance-prin

mandatar Raiffeisen Bank.

Euro Insol administreaza unele dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din tara, totalizand un numar de peste 2.300 apartamente in ansambluri precum Asmita Gardens, Citadella Titan, Silver Mountain, Green City, Verdi Park.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional