Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

APARTAMENTE DE VACANŢĂ"Westhouse Group" construieşte, în Constanţa, apartamente de 58 milioane de euro

F.A. Locuinţe /

Oasis Residences

Oasis Residences

Compania vrea să finalizeze, anual, circa 500 de locuinţe noi

Dezvoltatorul "Westhouse Group" a început, în această primăvară, dezvoltarea primelor sale trei proiecte rezidenţiale în zona urbană Constanţa. "Oasis Residences" este amplasat în zona de nord a oraşului, pe malul lacului Siutghiol, "Central Apartments" este situat în centrul oraşului, în cartierul Dacia, iar "Corallia Residence" se află într-o zonă exclusivistă din staţiunea Mamaia. Cele trei cartiere totalizează peste 600 de apartamente de vacanţă şi reprezintă o investiţie de circa 58 de milioane de euro, ne-a declarat conducerea "Westhouse Group".

Oficialii companiei ne-au precizat: "Pe termen mediu şi lung, dorim să mergem pe investiţii de proiecte între 50 şi 100 de milioane de euro la fiecare doi - trei ani. Ne-am propus să livrăm câte 500 de apartamente pe an, începand din 2008, şi să dublăm această cifră până în 2010. Avem în plan şi proiecte care includ componenta de birouri şi spaţii comerciale, nu numai locuinţe. În acest sens, deja lucrăm cu arhitecţii pentru următoarele trei proiecte. Probabil, acestea vor putea fi lansate pe piaţă abia în anul 2010".

400 de apartamente în "Oasis Residence"

Cartierul "Oasis Residences" se desfăşoară pe o suprafaţă de 27.200 metri pătraţi de teren şi oferă o serie de facilităţi precum spaţii verzi de recreere, terenuri de joacă pentru copii, teren de tenis şi alei de promenadă de-a lungul lacului Siutghiol. La acestea se adaugă un debarcader şi un spaţiu de ancorare pentru ambarcaţiunile rezidenţilor.

În cadrul proiectului, vor fi integrate un restaurant, un centru spa, piscine interioare si exterioare.

Ansamblul este compus din zece clădiri, cu un regim de înălţime subsol, parter şi 5, 7 sau 10 etaje. În total, vor fi amenajate 409 de apartamente noi, de tip studio, dar şi cu două camere, trei camere şi penthouse. Acestora le corespund 415 locuri de parcare sub şi supraterane.

Locuinţele vor avea o suprafaţă construită cuprinsă între 48 şi 180 mp, în funcţie de numărul de camere şi de suprafaţa teraselor aferente. Preţurile de vânzare pornesc de la 56.000 euro pentru o garsonieră, 97.000 euro pentru un apartament cu două camere, 100.000 euro pentru un apartament cu trei camere şi 270.000 euro pentru un penthouse. Preţurile nu includ TVA şi variază în funcţie de suprafaţa locuinţei, de orientarea clădirii faţă de panorama spre lac, zona în care aceasta este amplasată, dar şi de finisajele pentru care locatarii optează.

Potrivit datelor furnizate de "Westhouse Group", construcţia complexului a început în primăvara acestui an, iar finalizarea este programată pentru luna decembrie a anului viitor. Pentru dezvoltarea acestui proiect rezidenţial, "Westhouse Group" colaborează cu companiile de arhitectură "Formation Architects" din Londra şi "AluDesign" şi cu "PCMG Northbridge" - compania care asigură managementul proiectelor întregului ansamblu. "Rotary Construct" este antreprenorul general, iar "Colliers International" este agentul exclusiv al proiectului.

89 de locuinţe în "Central Apartments"

Complexul rezidenţial "Central Apartments" cuprinde 89 de apartamente, dispuse pe subsol, parter şi şase etaje. Vor fi amenajate şi 89 de locuri de parcare, din care 75 sunt subterane şi 14 supraterane. Constructorul va amenaja apartamente cu una până la trei camere, cu suprafeţe construite între 50 şi 123 mp.

Cele 15 garsoniere vor avea între 50 şi 90 mp, iar cele 60 de apartamente cu două camere măsoară între 65 şi 90 mp. Apartamentele cu trei camere sunt în număr de 14 şi vor avea 90 - 123 mp. Preţul unei locuinţe porneşte de la 60.000 de euro, la care se adaugă TVA.

Ansamblul este securizat, dispune de o grădină, un loc de joacă pentru copii, o zonă verde pentru recreere şi are acces direct la principalele bulevarde din Constanţa. Constructor este societatea germană "Baumeister". De vânzarea apartamentelor se ocupă compania imobiliară "Euroest Invest". Finalizarea lucrărilor de construcţie este planificată pentru trimestru III al anului viitor.

"Corallia Residence" are apartamente exclusiviste

Proiectul "Corallia Residence" este amplasat într-o zonă exclusivistă şi sofisticată din staţiunea Mamaia. Cartierul se află în apropiere de plajă, Satul de Vacanţă, Aqua Magic sau Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Finalizarea lucrărilor de construcţie este planificată pentru sfârşitul anului 2009.

Ansamblul se adresează clienţilor cu venituri medii şi ridicate, care îşi doresc o locuinţă de vacanţă sau o investiţie rezidenţială pe litoralul românesc. Reprezentanţii "Westhouse Group" ne-au spus că acest complex cuprinde 36 de apartamente, dispuse pe subsol, parter şi cinci etaje. De asemenea, ansamblul va avea o zonă comercială şi un restaurant la parterul clădirii, precum şi 43 de locuri de parcare (20 subterane şi 23 supraterane). Viitorii proprietari pot achiziţiona apartamentele complet mobilate şi utilate.

Constructorul va amenaja 34 de apartamente cu două camere, cu suprafaţa cuprinsă între 69 şi 86 mp, precum şi două apartamentele cu trei camere, cu suprafaţa cuprinsă între 169 şi 315 mp. Oficialii "Westhouse Group" ne-au spus că preţul unui apartament începe de la 118.000 de euro, la care se adaugă TVA.

Tipuri de cumpărători

Conducerea "Westhouse Group" ne-a declarat că locuinţele din ansamblurile "Oasis Residence", "Central Apartments" şi "Corallia Residence" au fost achiziţionate de cumpărători liber profesionişti. Ei doresc locuinţe de vacanţă pe litoral atât pentru uz propriu, cât şi pentru închiriere. Sunt cumpărători şi din Constanta, care doresc locuinţe noi, mult mai spaţioase decât în blocurile vechi şi la standarde de calitate ridicate. Majoritatea cumpărătorilor lucrează pentru firme mari, internaţionale sau locale, ori conduc propria afacere.

Scumpiri la terenurile constănţene

Oficialii "Westhouse Group" susţin că pretul terenurilor din Constanţa a crescut simţitor în ultimul timp, ca reacţie a creşterii la nivel naţional. Ei estimează că atâta vreme cât va fi loc de dezvoltare urbană şi imobiliară în zonă, valoarea suprafeţelor scoase la vânzare va fi una ascendentă.

Piaţa rezidenţială din Constanţa a luat amploare odată cu primele proiecte anunţate anul trecut. Conducerea "Westhouse Group" susţine că trendul pieţei de locuinţe noi este unul crescător, atât în unităţi locative scoase la vânzare anual, cât şi din punct de vedere valoric sau al nivelului calitativ. La finele lunii iunie, piaţa constănţeană de locuinţe noi varia între 900 şi 1.500 de euro/mp suprafaţă construită.

"Westhouse Group" a fost înfiinţată în anul 2005 şi deţine, în prezent, peste 1,2 milioane mp de teren în ţara noastră. Grupul colaborează cu profesionişti din Norvegia, Marea Britanie şi România, şi beneficiază de experienţa imobiliară a "RomReal", compania care o deţine în totalitate. "RomReal" este listată la Oslo Stock Exchange.

"Westhouse Group" intenţionează să investească circa 1,5 miliarde de euro în proiecte imobiliare până în 2014. Pe lângă proiectele din nordul Constanţei, compania are în pregătire alte 16 proiecte imobiliare, atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional