Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Apartamentele din zona de sud se vând încă din stadiul de proiect

F.A. Locuinţe /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Dezvoltatorii rezidenţiali activi în zona de sud îşi mulează proiectele pe caracteristicile cererii. Prin urmare s-au axat pe calitate la preţuri reduse, având în vedere că băncile nu mai acordă credite de valori mari. Antreprenorii sunt flexibili, dacă este solicitat un anumit tip de locuinţă, atunci vor dezvolta în conformitate, precizează Cristina Istrate, PR-manager Sud Rezidenţial.ro, promotor de vânzări în zona de sud.

    Construcţia propriu-zisă a ansamblurilor se face repede, în aproximativ patru luni, deoarece acestea sunt compuse din blocuri cu regim de înălţime redus, ce nu depăşeşte uzual parter + 4 etaje, maxim parter + 5 etaje.

    Cumpărătorii sunt persoane fizice, iar 70 - 80% din vânzările sunt efectuate prin programul Prima Casă. Ce nu se vinde prin program se plăteşte uzual în numerar. Sistemul de rate la dezvoltator nu se practică, deoarece nici nu s-a simţit o nevoie în acest sens, precizează reprezentantul Sud Rezidenţial.ro.

    În general, clienţii se feresc de creditele în lei deoarece dobânda este mai mare comparativ cu a celor în euro. Prin urmare, nu contează atât de mult care este suma totală disponibilă pentru programul Prima Casă, ci cât din aceasta se acordă în euro, explică Cristina Istrate.

    De asemenea, sunt clienţi care îşi vând apartamentele vechi pentru a cumpără un apartament nou, mai mare. În fapt, în jur de 20 - 30% dintre clienţii Sud Rezidential.ro efectuează acest schimb de proprietăţi.

    Criteriile principale de achiziţie sunt preţul şi suprafaţa imobilului. Cumpărătorii sunt încurajaţi şi de faptul că achiziţionează o locuinţă nouă.

    "Mulţi cumpărători evită achiziţionarea de apartamente vechi pentru că le consideră nesigure. Noi putem pune la dispoziţia clientului toate datele tehnice ale clădirii", subliniază Cristina Istrate.

    În plus, spre diferenţă de unităţile locative vechi, apartamentele noi au centrale proprii pe gaze, contorizare individuală, izolaţie cu polistiren expandat de 10 cm, prin urmare şi costuri mult mai reduse de întreţinere, adaugă Cristina Istrate.

    În prima parte a acestui an s-a resimţit o creştere a vânzărilor faţă de anul precedent, iar în luna martie clienţii au manifestat un interes mai mare pentru garsoniere şi apartamente cu trei camere. Vânzări se fac pe toate tipurile de locuinţe şi inclusiv pe segmentul de terenuri, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru dezvoltatori.

    Locuinţele se vând inclusiv din faza de proiect, cumpărătorii aducând o scrisoare de garanţie bancară. Dezvoltatorii încasează banii doar la recepţia lucrării, deci construiesc din surse proprii. Dacă imobilul nu este gata în condiţii corespunzătoare, atunci nu se mai efectuează tranzacţia. "Un avantaj în a cumpăra din fază de proiect este că poţi opta pentru anumite finisaje dintr-o gamă largă sau poţi cere unele modificări în privinţa compartimentării apa­r­tamentului", afirmă Cristina Istrate.

    În portofoliul promotorului de vânzări Sud Rezidenţial.ro se regăsesc peste 30 de ansambluri rezidenţiale noi, ce insumeaza peste 2.000 de apartamente şi vile. Acestea sunt amplasate în Bucuresti, în special în cartierele Berceni şi Rahova, precum şi în Ilfov, mai ales în Popeşti-Leordeni.

    În prezent, preţurile apartamentelor noi din zona Berceni - Popeşti - Leordeni se situează în jurul valorii de 600 de euro pe mp util. Astfel, preţurile garsonierelor pornesc de la 18.000 de euro, la apartamentele cu două camere de la 25.000 de euro, iar la trei camere de la 49.000 de euro.

    În cazul vilelor cu trei camere, preţurile încep de la 55.000 de euro, în timp ce preţul pentru vilele individuale se situează în jurul la 100.000 de euro şi peste.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional