Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Apollo Residence: 20 de blocuri vor fi construite în noul ansamblu

F.A. Locuinţe /

 Apollo Residence: 20 de blocuri vor fi construite în noul ansamblu
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Unul dintre ansamblurile rezidenţiale aflate în dezvoltare în Popeşti -Leordeni, în apropierea staţiei de metrou Dimitrie Leonida (IMGB), este Apollo Residence. Până în prezent dezvoltatorul a finalizat patru blocuri, fiecare cu câte 16 apartamente, având un regim de înălţime parter + 2 etaje + mansardă.

    Vlad Marius, dezvoltatorul Apollo Residence, ne-a declarat: "Am ales această zonă deoarece este aproape de metrou şi de centrele comerciale".

    În total, ansamblul va fi compus din nouă blocuri identice, cu un număr de 144 unităţi locative, ocupând un teren de 8.000 mp. Finanţarea activităţii de dezvoltare se realizează din surse proprii, ne-a menţionat investitorul.

    În luna aprilie erau în lucru încă trei blocuri. Primul dintre ele urma să fie gata în luna mai, al doilea la sfârşitul lunii iunie, iar al treilea se afla la nivel de fundaţie iar finalizarea era aşteptată tot pentru anul în curs. Ultimele două blocuri din ansamblu vor fi date în folosinţă la începutul anului viitor, ne-a precizat Vlad Marius.

    Clădirile din ansamblul Apollo sunt realizate din cadre din beton cu cărămidă eficientă şi izolaţie din polistiren expandat de 10 cm grosime. Finisajele şi le alege clientul dintr-un catalog pus la dispoziţie de dezvoltator, în limita unui buget predefinit. Apartamentele sunt dotate cu centrală termică proprie pe gaze şi au incluse în preţ câte un loc de parcare la nivelul solului.

    Dezvoltatorul a ales să construiască folosind echipe proprii pentru a evita eventuale întârzieri. "În primul rând ţinem să avem controlul asupra execuţiei, încadrării în timp şi calităţii locuinţelor", motivează Vlad Marius.

    Vânzările sunt condiţionate de programul Prima Casă

    Începutul anului 2013 a înregistrat un ritm al vânzărilor similar celui din anul precedent.

    Având în vedere că aproape toate apartamentele se tranzacţionează prin programul Prima Casă, în funcţie de disponibilităţile programului, ritmul ar putea să scadă spre sfârşitul anului. "Piaţa este instabilă şi dependentă de Prima Casă. Absenţa programului Prima Casă ar fi într-adevăr o problemă", apreciază dezvoltatorul Apollo Residence.

    Blocurile din Apollo Residence sunt compuse din garsoniere, apartamente cu două şi cu trei camere. În luna aprilie, mai erau de vânzare doar 10 apartamente din totalul de 144.

    Cel mai repede se vând aparta­mentele cu două camere, de 40 mp utili, oferite la un preţ de 33.000 - 34.000 de euro.

    Garsonierele duble (cu spaţiu delimitat pentru zona de dormit) sunt oferite la preţuri pornind de la 29.000 de euro, pentru 30 - 35 mp utili. Preţul apartamentelor cu două camere variază între 32.000 şi 52.000 de euro, pentru suprafeţe de la 43 mp până la 65 mp utili.

    Cele mai scumpe sunt apartamentele cu 3 camere tip duplex (două camere, bucătărie şi baie la primul nivel, respectiv o cameră, dressing şi o baie în mansardă). Acest tip de apartament are o suprafaţa totală de 108 mp utili şi un preţ de 65.000 de euro.

    Preţurile practicate de dezvoltator au scăzut faţă de anul 2009, când a început construcţia primelor patru blocuri de locuinţe, înainte de lansarea ansam­blului Apollo.

    Dacă în 2009 preţurile practicate erau de aproximativ 1.000 de euro pe mp, în prezent ele se situează la 650 - 750 de euro pe mp. "Vrem să păstrăm preţurile în acest an şi nu întrevedem majorări de preţuri nici în anii următorii", afirmă Vlad Marius.

    În 2014 dezvoltatorul Apollo va lansa un nou ansamblu cu 11 blocuri

    Încurajat de vânzările de până acum din Apollo, dezvoltatorul intenţionează să lanseze în luna octombrie a acestui an un nou ansamblu rezidenţial, situat pe un teren cu o suprafaţă de 11.000 mp, învecinat celui dintâi.

    Viitorul ansamblu va fi compus din 11 blocuri de acelaşi tip cu cele din Apollo, totalizând 176 de apartamente. Primele 5 - 6 blocuri vor fi începute în luna martie - aprilie 2014, iar restul în luna octombrie a aceluiaşi an, ne-a precizat Vlad Marius.

    În perspectivă, ansamblurile următoarea ar putea include şi mici spaţii comerciale şi de agrement, dacă va exista cerere pentru acestea.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional