Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ARED ARADCompania arădeană sfidează criza şi începe noi proiecte

F.A. Companii /

Compania arădeană sfidează criza şi începe noi proiecte

În plină criză financiară, compania arădeană "ARED" impune reguli clare de marketing menite să sfideze insuficienţele momentului. Astfel, conducerea companiei arădene susţine că îşi vinde în continuare locuinţele, ceea ce permite managerilor să gândească noi investiţii. "Ritmul de vânzare a fost de 25 - 30 de apartamente pe lună", susţine Florin Moş, director marketing în cadrul "ARED".

Astfel, compania arădeană a vândut, până în luna martie a acestui an, toate cele 500 de apartamente din primele opt blocuri finalizate în complexul RED 1. Florin Moş ne-a spus că apartamentele se vând în stadiul semifinisat sau finisat, la preţuri cuprinse între 584 euro/mp şi 643 euro/mp plus TVA. "Ansamblul rezidenţial RED 1 este compus din 16 blocuri situate lângă stadionul de fotbal UTA. Investiţia se ridică la 49 milioane de euro", a subliniat domnia sa.

De asemenea, ansamblul rezidenţial RED 2, investiţie cifrată la cinci milioane euro, cuprinde două blocuri situate la numai două minute de Parcul Orizont din cartierul Micălaca. Blocurile vor avea şase etaje şi penthouse cu terasă. Proiectul cuprinde 54 apartamente de o cameră cu suprafeţe între 45 mp - 60 mp, 24 apartamente de două camere care au suprafaţa între 87 - 93 mp, nouă apartamente de trei camere în suprafaţă de 92 mp, şase apartamente de patru camere cu suprafaţa de 126 mp şi şapte apartamente penthouse cu terase spaţioase cu suprafeţe cuprinse între 97 şi 330 mp. Proiectul va fi finalizat în vara acestui an.

Locuinţe pentru cei cu venituri reduse

Complexul RED 3 a fost reproiectat, conceptul fiind optimizat cu scopul de a fi adaptat noilor cerinţe de pe piaţă: spaţii multifuncţionale care să îmbine spaţiile de locuit cu cele comerciale. "Proiectul RED 3 va cuprinde apartamente cu suprafaţă locuibilă mai mică, ceea ce înseamnă automat preţuri mai mici, spaţii comerciale, spaţii de birouri şi un hotel cu peste 200 de camere, toate, în zona centrală a oraşului", a mai precizat Florin Moş. Conform noului proiect, apartamentele vor avea suprafaţa cuprinsă între 40 şi 90 mp şi vor costa între 29.000 şi 49.600 de euro. Valoa­rea totală a investiţiei va fi de 34,8 milioane euro.

Noi proiecte în Oradea şi Cluj

În primăvara acestui an "ARED" a achiziţionat proiecte rezidenţiale în Oradea şi Cluj. Aceste proiecte se află în curs de optimizare, iar din toamnă vor începe lucrările de construcţie. Proiectele companiei sunt destinate populaţiei cu venituri medii, obţinute în ţară şi străinătate, un segment important fiind considerat cel reprezentat de tinerii şi familiile de tineri care preferă să plătească o rată pentru propriul apartament decât o chirie.

Compania lucrează numai cu constructori din Ungaria

"Românii plecaţi la muncă în străinătate sunt obişnuiţi cu proiecte imobiliare de mare anvergură şi apreciază avantajele unei construcţii noi de tip condominium. Mulţi lucrează în construcţii şi au aşteptări mari referitoare la calitatea construcţiilor şi a serviciilor oferite. De aceea noi construim numai cu firme din Ungaria ", ne-a declarat Florin Moş.

Pentru a veni în sprijinul clienţilor pentru care creditarea oferită de bănci în această perioadă nu este accesibilă, "ARED" a impus propriul program de finanţare. Acum, apartamentele pot fi achiziţionate în rate, după plata unui avans de 25%. Ratele pot fi lunare, semes­triale, trimestriale sau chiar anuale pentru perioade cuprinse între 5 şi 7 ani.

Blocurile ARED sunt construite de constructori maghiari, angajaţi de un antreprenor general din Budapesta. Compania a adus la Arad 200 de constructori, ingineri şi proiectanţi şi totodată, propriile materiale de construcţii. Florin Moş ne-a explicat: "Am preferat să contractăm o firmă de construcţii din Ungaria nu numai pentru că îşi respectă termenele şi oferă lucrări de calitate superioară, ci şi pentru că au finalizat lucrările în avans cu 3 - 6 luni faţă de ceea ce era stipulat în contract. Asta înseamnă o reducere de costuri."

Compania UTA - ARED provine din vechea întreprindere "Hungaria Aradi Pamutarugyar" RT, care a fost înfiinţată în anul 1911. În anul 1920, denumirea fabricii s-a schimbat în Industria Textilă Arădeană, iar în anul 1990, societatea a primit denumirea de SC UTA SA. În anul 2004, UTA a fost cumpărată de Grupul de firme "Codlea - Imotrust" prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de statul român, devenind astfel o societate comercială cu capital 100% privat, autohton.

SC UTA- ARED dezvoltă proiecte industriale şi rezidenţiale în Arad, închiriază şi vinde hale indus-triale. Grupul de firme "Codlea" deţine participaţii însemnate şi în cadrul companiei de dezvoltare imobiliară Imotrust, tot din Arad.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional