Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Asmita Gardens: 113 apartamente vandute

I.D. Locuinţe /

Asmita Gardens

Asmita Gardens

In doi ani au fost vandute apartamente in valoare de 10,2 milioane euro in Asmita Gardens, investitie de 120 milioane euro, cel mai scump complex rezidential din tara.

Ansamblul se afla in insolventa din 2011, iar Euro Insol este administratorul judiciar al proprietatii. Acesta a vandut 113 apartamente, ducand la diminuarea datoriilor Asmita catre creditorul majoritar Alpha Bank cu peste 20%.

Din cei 113 cumparatori, 60% au ales plata integrala la achizitionarea locuintelor, 23% au achizitionat apartamentul in sistem de rate la dezvoltator si 17% au apelat la credite bancare, majoritatea alegand oferta promotionala lansata de Alpha Bank.

Andreea Comsa, directorul de vanzari al proiectului, a declarat:

"Ne dorim ca in perioada urmatoare sa acceleram vanzarile si mizam in acest sens pe pachetul de creditare foarte avantajos pe care am reusit sa-l alcatuim impreuna cu banca finantatoare, in baza celei mai mici dobanzi existente in acest moment pe piata, de 4.13%. Astfel, incepand cu luna noiembrie, vom putea vinde apartamente de 2 camere de 87 mp la o rata lunara de 236 Eur/luna, mult mai putin decat chiria pe care cineva ar plati-o la un apartament de acest tip."

In perioada 2008-2010, pretul mediu de vanzare al unei locuinte in Asmita Gardens era de 1.600 euro/mp. Dupa deschiderea procedurii insolventei, respectiv la 7 noiembrie 2011, apartamentele s-au valorificat la un pret mediu incepand de la 1.000 euro/mp. De la startul constructiei, in anul 2007, si pana an acest moment, au fost vandut aprox. 55% din numarul total de 765 de apartamente, in prezent complexul rezidential fiind locuit de 1.000 de persoane.

La ora actuala s-au vandut toate cele 70 de apartamente tip studio (53 mp), mai mult de jumatate din cele 332 de apartamente cu 2 camere (atat tip A - 87 mp, cat si tip B - 98 mp), 40% din totalul celor 296 de apartamente cu 3 camere (127 mp) si aproape jumatate din cele 60 de apartamente cu 4 camere (170 mp).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional