Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Austrotherm Com: Atentie la calitatea produselor din polistiren!

I.D. Materiale /

Austrotherm Com: Atentie la calitatea produselor din polistiren!

Produsele prezente pe piata polistirenului din Romania pot induce in eroare cumparatorii. Pretul mic ar trebui sa dea de gandit clientilor dar si ambalajul poate fi inselator, anumite denumiri de produse sunt special create pentru a da impresia unei calitati superiore.

In majoritatea cazurilor, pretul este factorul determinant in decizia de cumparare si alegere a unei marci. De cele mai multe ori un pret mic evidentiaza calitatea indoielnica a produsului si prin urmare poate compromite calitatea termoizolarii. Avantajele ulterioare ale unei lucrari realizate corespunzator sunt costurile scazute de intretinere si durata lunga de viata a lucrarilor, arata un comunicat emis de Austrotherm Com, producator de polistirea expandat si extrudat.

Odata cu declinul economic, nevoia de solutii ieftine a crescut, astfel, pe langa nume cu traditie pe piata polistirenului din Romania, au aparut producatori care ofera produse la preturi reduse, dar indoielnice din punct de vedere al calitatii.

In alegerea produselor potrivite este foarte importanta cunoasterea originii produsului achizitionat. Aceasta pentru ca materia prima din care este obtinut polistirenul expandat influenteaza direct calitatea reala si mentinerea ei in timp. De aceea, mai mult decat sa respecte normele in vigoare, este important sa fie facuta o distinctie intre produsele obtinute din materie prima regenerata si cele premium, fara deseu.

Aspectul recunoasterii produselor de calitate certificata a fost semnalat si de catre Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS). Este esential ca toti producatorii si importatorii de polistiren sa respecte standardele de calitate. In plus, este vizata realizarea unor reglementari ale pietei care sa previna nemultumirile utilizatorilor referitoare la produse de calitate inferioara, precizeaza reprezentantii Austrotherm Com.

Mai mult decat atat, exista numeroase denumiri comerciale ce pot induce in eroare consumatorii. Produsele din gama materialelor termoizolante - sortimentul polistiren expandat (EPS) aparute pe piata in ultima perioada contin in denumirea lor formulari care pot sugera o calitate superioara celei comercializate cu adevarat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional