Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

AVITOP INTERIORMaterial pentru izolarea termică a pereţilor construcţiilor

F.A. Materiale /

Material pentru izolarea termică a pereţilor construcţiilor

Termoizolaţia activă AVITOP interior reflectă radiaţiile termice şi exploatează activ radiaţiile electromagnetice înapoi în încăpere, reducând în acelaşi timp considerabil nivelul de absorbţie a căldurii la nivelul peretelui.

Un strat de AVITOP interior de 0,5-1.00 mm aplicat pe suprafaţa interioară a peretelui reflectă până la 80% din căldură înapoi în încăpere şi nu va permite disiparea căldurii spre partea dinspre exterior a peretelui şi, ca urmare, duce la creşterea rapidă a temperaturii în încăpere.

Pe timpul verii pereţii izolaţi termic cu AVITOP interior vor încetini supraîncălzirea spaţiului datorită structurii materialului şi a principiului de reflexie pe care acesta funcţionează.

Componentul este de înaltă calitate dispersabil în apă de tip PVAC, masă de umplere termoactivă BGL, aditivi.

Domenii de utilizare

Este un material ideal pentru izolarea termică a pereţilor construcţiilor, în special la blocurile de locuinţe, a suprafeţelor acestora supuse la îngheţ, a porţiunilor de tranzit termic, a porţiunilor de pereţi aflate în spatele corpurilor de încălzit, acolo unde sub influenţa condensării vaporilor de apă se ajunge la formarea igrasiei. Materialul este recomandat pentru toate clădirile insuficient izolate termic.

Oferă rentabilizarea sistemului de încălzire, precum şi economii mari de energie în special în cazul clădirilor încălzite periodic sau pentru perioade scurte, cum ar fi cabane, case de vacanţă, birouri, restaurante (unde este apreciată tendinţa redusă a schimbărilor de culoare a suprafeţelor pereţilor sub influenţa fumului de ţigară - datorită utilizării materialului de umplere), hoteluri, spitale, instituţii.

De asemenea, materialul este recomandat pentru apartamente, unde, în lipsa locuirii sau a neutilizării spaţiului respectiv, se poate reduce considerabil temperatura mediului ambiant. Într-o perioadă de timp foarte scurtă temperatura menţionată anterior se poate ridica fără riscuri, pentru că altfel, în primele momente încălzim inutil pereţii şi abia după aceea vom stabiliza temperatura din încăpere.

Proprietăţi specifice

Marterialul se caracterizează printr-o capacitate excelentă de izolare chiar şi în straturi subţiri de până la 1 mm. Capacitatea de izolare se bazează pe componen-tele vacuumatice. Este un material aeropermeabil, nelavabil, limitează formarea condensului vaporilor de apă şi împiedică formarea igrasiei. Se poate aplica pe suprafaţa pregătită în prealabil prin gletuire, văruire sau injectare cu pistolul. Materialul se întinde bine, are o aderenţă ridicată şi se poate îndrepta mecanic ulterior după uscare şi întărire - se poate şlefui şi vărui utilizându-se orice var lavabil de pe piaţă. Materialul se poate colora prin utilizarea oricărei tonalităţi prin adăugarea de vopsea diluabilă cu apă însă în proporţie maximă de 10% din volumul total.

Parametrii materialului

 grad de luciu : neclar, mat;

 gradul de fineţe a granulelor: foarte fin / brut;

 conductibilitate termică:
= 0,0196 W/m.K;

 aderenţă pe suprafaţă: 0,8 Mpa;

 coeficient de penetraţie termică: Ust (W/m2K) îmbunătăţire cu + 13,7% pe suprafaţa aplicată;

 rezistenţă termică: R (m2K/W) îmbunătăţire cu + 24,9% pe suprafaţa aplicată ;

 rezistenţă de difuzie: F= 30;

 grosime minimă de aplicare: 0,5 mm - 1 mm;

 diluare: apă curată;

 temperatura mediului la aplicare: + 21C la +551C;

 ambalaj de livrare: 4 l , 10 l , 18 l;

 garanţie pentru material: 2 ani;

 durată de viaţă minimă a materialului: 15 ani;

 rezistenţă termică după aplicare: 40 grade C la +150 grade C fără pierderea proprietăţilor declarate,

Produsul este agrementat în Cehia şi deci recunoscut în Uniunea Europeană, iar pentru o mai bună recunoaştere pe piaţa românească produsul este în curs de agrementare.

Pregătirea suprafeţei

AVITOP interior se aplică pe o suprafaţă solidă, uscată şi curată. La utilizarea pe un material aplicat anterior, suprafaţa acestuia trebuie degresată şi penetrată. Dacă pe suprafaţa în cauză au fost aplicate mai multe straturi de material, acestea trebuie înlăturate. Neregularităţile şi fisurile se vor nivela cu ciment de scliviseală PROKIT sau cu glet CT 126. Înainte de aplicarea pe o suprafaţă absorbantă trebuie să se formeze o punte de conjuncţie. Se recomandă să se efectueze penetrarea suprafeţei. În cazul în care suprafaţa este atinsă de igrasie aceasta trebuie înlăturată mecanic după care suprafaţa trebuie tratată împotriva acesteia cu produsul PUFAS din gama AVITOP, suprafaţa va fi lăsată să se usuce. Ulterior se va aplica termoizolaţia AVITOP.

Aplicare

Se aplică pe suprafaţa pregătită în prealabil cu rulou, gletieră, stropire, văruire cu pensula. La aplicarea AVITOP -ului cu gletiera se va dilua în proporţia 20:1. La aplicarea AVITOP -ului cu ruloul acesta se va dilua la consistenţa corespunzătoare unei întinderi uşoare - consistenţa vopselei - şi în concordanţă cu structura solicitată de suprafaţa în cauză. La aplicarea AVITOP -ului prin injectare cu pistolul se va dilua în proporţia 5:1 şi în funcţie de instalaţia de stropit.

Simplitatea fiecărui mod de aplicare depinde mult şi de îndemânarea lucrătorului respectiv. O atenţie deosebită este necesară la amestecarea produsului, aceasta trebuind efectuată la viteză mică pentru a nu se ajunge la deteriorarea structurii materialului de compoziţie utilizat. La aplicarea prin injectare cu pistolul se va utiliza diuza de r circa 3mm, se va regla presiunea la valoarea de 5 bar - dată de pe manometru. O valoare mai mare ar putea să determine deteriorarea structurii materialului de compoziţie şi pierderea proprietăţilor declarate.

La aplicarea prin injectare sau întindere cu rulou la o aplicare de 0,5 mm, consumul este de 1 litru de produs la circa 2mp (calculat la aplicarea a două straturi), la aplicarea cu gletiera la o grosime a stratului de 1 mm consumul este de 1 litru de produs la circa 1 mp.

Perioada de uscare este dependentă de temperatura şi umiditatea mediului ambiant precum şi de gradul de absorbţie a suprafeţei. Perioada de uscare a unui strat de o grosime de 0,2 mm, la o temperatură de 20 grade C este de circa 1 - 2 ore.

Produsul este importat de SC Real Invest Bacău. Preţul este de 8,9 euro/mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional