Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"BANU CONSTRUCT" TIMIŞOARAPreţurile de vânzare ale locuinţelor din "Câmpina 2" au fost reduse cu 20%

F.A. Companii /

Cartierul Câmpina 2

Cartierul Câmpina 2

"Banu Construct", unul dintre primii investitori imobiliari din Timişoara, continuă construcţia cartierului "Câmpina 2", situat în nordul oraşului, în apropierea magazinului "Real", în ciuda faptului că ritmul vânzărilor a încetinit semnificativ încă din 2008. Manuela Deaconescu, directorul general al companiei, ne-a declarat: "Avem vândute 70% din apartamente la această dată. Vânzările au încetinit semnificativ din cauza crizei financiare şi a lipsei de lichidităţi. Din primăvara anului trecut şi până în aprilie 2009, am vândut doar 40 de apartamente, în condiţiile în care înainte de a se face simţită criza economică şi în ţara noastră media vânzărilor era de 10 apartamente pe lună. În toamnă, am şi scăzut preţul apartamentelor pentru a facilita accesul cumpărătorilor la locuinţe". O scădere importantă a preţului apartamentelor s-a datorat şi reducerii TVA la 5% pentru cei care îşi cumpără o locuinţă pentru prima oară.

Domnia sa ne-a precizat că reducerea de preţ a fost de circa 20%, acum locuinţele din "Câmpina 2" având preţuri de 800-950 de euro/mp construit fără balcon, în funcţie de finisaje, dotări şi poziţia apartamentului în complex. Apartamentele de două şi trei camere au suprafeţe construite între 70 şi 90 mp. Construcţia "Câmpina 2" a început în a doua jumătate a anului 2007 şi se apropie de finalizare, cu termen de predare în iulie-august 2009.

"Câmpina 2" are, în total, 165 de apartamente, într-un bloc sub formă de "L", care are patru scări şi nişte curţi interioa-re spaţioase. Regimul de înălţime este de parter, cinci etaje şi mansardă, parter şi şase etaje şi parter şi opt etaje. La finele lunii aprilie, "Banu Construct" finalizase primul tronson de bloc şi mai avea de executat 10% din lucrările la tronsonul II. La cel de-al treilea tronson, se lucra la partea de finisaje.

Manuela Deaconescu ne-a precizat: "Nevoia de locuinţe este în continuare mare. Suntem căutaţi, avem vizionări, oamenii care vor să cumpere îşi înaintea-ză dosarele la bancă, dar foarte puţini se încadrează în noile condiţii de creditare, chiar dacă am făcut reduceri de preţ. Noi avem pentru cumpărătorii din un parteneriat cu BCR, foarte avantajos având în vedere condiţiile actuale de creditare. În aprilie, am purtat negocieri şi cu 4-5 clienţi pe zi, dar din aceştia numai 10% s-au încadrat în condiţiile actuale de creditare".

Chiar dacă vânzările merg greu, "Banu Construct" pregăteşte şi proiectul rezidenţial "Câmpina 3". La finele lunii aprilie, acesta se afla în faza de obţinere a aprobării pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Urmează obţinerea autorizaţiei de construire tot în acest an, după care va fi demarată şi construcţia. "Este clar că apartamentele noi nu se mai pot vinde din faza de proiect. Trebuie să le finalizăm şi apoi să le scoatem la vânzare", a adăugat doamna Deaconescu.

"Câmpina 3" va avea, în total, 300 de apartamente, care vor fi dezvoltate în două etape. Locaţia noului ansamblu este tot în nordul Timişoarei, în imediata apropiere a complexurilor Câmpina 1 şi 2. Prima etapă va consta în ridicarea a circa 150 de apartamente, pe care "Banu Construct" le va concepe pentru persoanele cu venituri medii. Manuela Deaconescu ne-a precizat că fondurile pentru această investiţie provin din profitul înregistrat la vânzările locuinţelor din "Câmpina 1" şi "Câmpina 2". Cifra de afaceri a companiei în anul 2008 a fost de aproximativ 7 milioane de euro.

"Banu Construct" are, ca toate firmele din domeniu, dificultăţi din cauza blocajului pieţei imobiliare. Compania a regândit strategia de dezvoltare pe timp de criză şi a şi trecut la aplicarea ei. Potrivit directorului general Manuela Deaconescu, "Banu Construct" a redus cu 20% preţurile de vânzare pentru locuinţele din "Câmpina 2", aducând profitul la minim şi beneficiind de avantajul de a fi achiziţionat terenurile la preţuri foarte bune, în urmă cu câţiva ani. În plus, "Banu Construct" se va axa şi pe executarea de lucrări civile şi pentru alţi beneficiari, în calitate de antreprenor. Luna aprilie 2009 a prins "Banu Construct" cu circa 100 de angajaţi, cu 30 mai puţini faţă de perioada similară a anului trecut. Compania are de gând să recheme oamenii din şomaj, dacă va contracta lucrări suficiente în acest an.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional