Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BATIMAT 2009Factor de unificare a inovaţiilor

F.A. Materiale /

Aşa cum anunţau mulţi profesionişti din sectorul construcţiilor, decizia de a participa la BATIMAT a fost luată, în acest an, mult mai târziu decât de obicei. Acest lucru a fost confirmat la începutul verii: între 15 iunie şi 31 iulie, aproape 150 de întreprinderi noi au decis să participe la salon.

În acelaşi timp, expozanţii au anunţat un număr important de produse noi pe care le vor prezenta la standurile lor. La data de 31 august, au fost înregistrate aproape 570 de noutăţi. Tema eficienţei energetice reuneşte un mare număr dintre acestea, ceea ce arată voinţa profesioniştilor de a răspunde mai bine noilor cerinţe de Dezvoltare durabilă.

Principal loc de întâlnire al profesioniştilor, BATIMAT va avea acest rol şi pentru arhitecţi, în cadrul conferinţei internaţionale < Architecture et Développement Durable > (Arhitectură şi dezvoltare durabilă), care va reuni în zilele de 3 şi 4 noiembrie pionieri ai dezvoltării durabile, precum şi pentru toţi actorii din sectorul construcţiilor, care vor putea să se exprime sau să dezbată pe întreaga durată a salonului, pe platoul de televiziune al emisiunii Du côté des Pros, instalat în pavilionul 7.1.

Expozanţi motivaţi care aşteaptă mult de la BATIMAT

Mobilizarea expozanţilor se traduce prin dorinţa lor de a prezenta inovaţii în avanpremieră, în centrul unui salon al cărui rol principal în sectorul de construcţii este de netăgăduit.

Având ca misiune popularizarea progreselor tehnice în domeniul cimenturilor şi betoanelor în toate sectoarele de construcţie şi clădiri, "Centre d"Information sur le ciment et ses applications" (Centrul de informare în domeniul cimentului şi a aplicaţiilor sale), CIMBETON, va avea la standul său din cadrul BATIMAT, un discurs demonstrativ.

"Dorim să arătăm că betonul este legitim în dezvoltarea durabilă. Iată de ce vom prezenta o casă din beton BBC care ilustrează toate posibilităţile betonului", afirmă Catherine Alcocer, Director de Comunicare şi Relaţii Publice al CIMBETON.

Pentru Eric Agostini, Director al Cogebloc, proiectant al monoperetelui din piatră ponce COGETHERM, care participă a treia-a oară la BATIMAT "salonul este o pârghie pentru cucerirea de noi clienţi, în special intermediari".

Caréa Façade, specializată în paramente de faţade din material mineral compozit, revine la BATIMAT 2009 după cinci ediţii în care a absentat. "Ca actor major în acest sector, dorim să revenim la BATIMAT pentru afirmarea poziţiei noastre de lider, pentru dezvoltarea pieţei de export şi pentru prezentarea noilor noastre game de paramente legate de acţiunile pe care le-am întreprins în domeniul mediului", explică doamna Lefevre, secretar general al Grupului Caréa.

Toate aceste mărturii, indiferent de sector, ilustrează faptul că BATIMAT 2009 va fi, încă o dată, factor de unificare a numeroaselor inovcaţii.

Conferinţa internaţională "Architecture Et Developpement Durable"

La conferinţa internaţională "Architecture et Développement Durable" (Arhitectură şi dezvoltare durabilă), o veritabilă întâlnire a arhitecţilor în cadrul BATIMAT, vor participa, în zilele de 3 şi 4 noiembrie, pionieri ai dezvoltării durabile precum Françoise-Hélene Jourda, Jacques Ferrier, Philippe Madec sau Mario Cucinella.

Aceasta va reprezenta ocazia de a descoperi proiecte deosebit de inovatoare (precum Turnul Generali - Denis Valode), spectaculoase (conceptul de al lui Marc Mimram în parteneriat cu Lafarge) sau de a-l asculta pe deţinătorul premiului Pritzker 1994, Christian de Portzamparc (sub rezerva confirmării definitive).

Pe durata acestor două zile, al căror program detaliat este disponibil pe site-ul www.batimat.com, vor fi prezentate douăsprezece proiecte mari, majoritatea în curs de realizare, toate ilustrând evoluţiile construcţiilor, renovărilor şi, în sens larg, ale concepţiei arhitecturale în faţa noilor imperative de mediu şi energetice ale secolului al XXI-lea.

Platoul de televiziune : BATIMAT în imagini şi în direct

O săptămână de interviuri, reportaje şi dezbateri consacrate actualităţilor din domeniul construcţiilor. Iată ce propune BATIMAT în 2009, graţie emisiunii "Du côté des Pros" care se va desfăşura în cadrul salonului.

Moderate în special de Jérôme Bonaldi, aceste emisiuni vor da ocazia reprezentanţilor tuturor meseriilor din domeniul construcţiilor de a se exprima sau de a participa la dezbateri asupra unor teme de actualitate: Grenelle pentru mediu, planul de relansare, finanţarea lucrărilor de renovare, materiale ecologice, accesul persoanelor cu mobilitate redusă...

Numeroşi invitaţi, printre care principalele organisme profesionale (CAPEB/ Confédération de l"Artisanat et des Petites Entreprises du Bâtiment , FFB/ Fédération Française du Bâtiment, CIMBETON/ Centre d"Information sur le ciment et ses applications, ANAH/ Agence Nationale de l"habitat, CNOA/ Conseil National de l"Ordre des Architectes, FCBA/ Institut Technologique Foret Cellulose Boisconstruction Ameublement, UNTEC / Union Nationale des Economistes de la Construction), marile întreprinderi din domeniu (Lafarge, Saint-Gobain) şi membri de Guvern (Patrick Devedjian, Ministru pe lângă Primul Ministru, însărcinat cu punerea în aplicare a planului de relansare, Benoist Apparu, Secretar de Stat, Însărcinat cu Locuinţele şi Urbanismul, Michele Pappalardo, Delegat interministerial pentru Dezvoltarea Durabilă şi Comisar General de Dezvoltare Durabilă, Ministerul Ecologiei, Energiei, Dezvoltării Du-rabile) şi-au confirmat deja prezenţa.

Ediţia 2009 a BATIMAT va fi marcată de participarea unor pofesionişti care au fost absenţi la ultimele ediţii: BASF, CITROEN, ETERNIT, FINNFOREST, KILOUTOU, KNAUF INSULATION, PREVOST INDUSTRIES, PORCELANOSA, POUJOULAT.

În vederea participării la târgul Batimat puteţi să contactaţi agenţia de turism "Marshal Turism", pentru achiziţionarea biletelor de avion şi rezervarea hotelului.

Persoană de contact: Benedicta Alexandru, Travel Consultant, Tel.: 021.319.44.44, Fax: 021.319.44.45

Pentru a obţine gratuit bilete de intrare la târg contactaţi-ne la adresa de e-mail: tradingconsultbg@yahoo.fr

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional