Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"BERMO GROUP" ARADDezvoltatorul nu are proiecte rezidenţiale blocate de criză

F.A. Companii /

Bermo Residence

Bermo Residence

Compania arădeană "Bermo Group" nu a amânat niciun proiect de investiţie în anul 2009, multe dintre ele urmând să fie finalizate în mai - iunie. Cele cinci clădiri de apartamente premium din "Bermo Residence 1" şi "Bermo Residence 2", la care se adaugă imobilele din "Bermo Orizont", "Bermo Ambient" - bloc 4 şi bloc 5 - erau, la finele lunii aprilie, la doar câteva săptămâni distanţă de termenul de finalizare.

Flavius Eşnican, director marketing în cadrul "Bermo Group", ne-a declarat: "Aceste proiecte nu au fost oprite sau amânate, finanţarea fiind asigurată. Tot în Arad, lucrăm la documentaţiile pentru alte două proiecte, <9 Mai> şi , acestea fiind în faza de obţinere a tuturor autorizaţiilor necesare pentru demararea construcţiilor".

Ansamblul rezidenţial "Bermo Ambient", investiţie cifrată la 2,5 milioa-ne euro, oferă locuinţe cu finisaje superioare, locuri de parcare, 5.000 mp de spaţiu verde. Având în vecinătate supermarketuri şi hypermarketuri, cele două blocuri pe parter şi două etaje din "Bermo Ambient" totalizează 48 de apartamente noi, cu două şi trei camere. Suprafeţele lor sunt între 78 şi 104 mp construiţi. Ansamblul rezidenţial va fi supravegheat video şi păzit non stop.

Amplasate într-o locaţie ultracentrală din Arad, pe strada Voluntarilor din cartierul Funcţionarilor, imobilele "Bermo Residence 1" (demisol, parter, patru etaje şi penthouse) şi "Bermo Residence 2" (demisol, parter, şapte etaje şi pent-house) oferă apartamente noi premium, cu suprafeţe între 50 mp (studio) şi 270 mp (penthouse). Valoarea totală a investiţiei în proiectele "Bermo Residence" 1 şi 2 se ridică la aproximativ 4,7 milioane de euro.

"Bermo Orizont" are un regim de înălţime parter, cinci etaje şi penthouse şi reprezintă o investiţie de peste 2,3 milioane de euro. Ansamblul oferă 55 de apartamente noi premium, de la studiouri la apartamente cu patru - cinci camere. "Până acum proiectele din Arad au fost vândute în proporţie de peste 70%, iar termenele de finalizare nu au fost modificate din cauza crizei", ne-a declarat Flavius Eşnican. Cu excepţia celor trei proiecte din Arad, ce sunt aproape finalizate, celelalte vor fi demarate de îndată ce conjunctura pieţei devine mai favorabilă, ne-a menţionat domnia sa.

În ceea ce priveşte proiectele care urmează să fie dezvoltate în Braşov, "Bermo Bunloc" va oferi 130 de apartamente premium, potrivite atât pentru locuire cât şi ca locuinţe de vacanţă. Proiectul este situat în zona Bunloc, la 100 de metri de telescaun, pe un teren de peste 9.000 mp. Pentru acest proiect, compania a obţinut autorizaţia de construcţie urmând să fie stabilită data demarării lucrărilor. "Tot în Braşov, pe un teren de peste 12.800 mp, lucrăm la documentaţiile necesare dezvoltării unui proiect mixt rezidenţial - comercial - birouri", a subliniat Flavius Eşnican.

În această perioadă dificilă pentru piaţa imobiliară, conducerea "Bermo Group" şi-a propus finalizarea vânzării pentru proiectele în curs de execuţie din Arad. În acest sens este promovată vânzarea apartamentelor cu TVA de 5%. Modalitatea de contractare propusă de companie este mai relaxată, existând posibilitatea unui avans de 30% la semnarea contractului, cu achitarea integrală în termen de trei ani, cu plăţi lunare sau trimestriale. Această modalitate este agreată de cei care, în această perioadă, au dificultăţi în accesarea unui credit ipotecar, au în vânzare o altă proprietate, dispun de avans şi doresc să evite costurile de creditare, sau de cei care realizează venituri în străinătate.

În ceea ce priveşte deblocarea creditării, conducerea "Bermo Group" crede că va deveni realitate mai devreme de finele anului. "Noi suntem optimişti şi credem că se va debloca creditarea imobiliară mai devreme de finele anului, cu atât mai mult cu cât sunt şi acum bănci care acordă credite ipotecare. Nedeblocarea creditării este o variantă pe care, în opinia noastră, economia nu şi-o poa-te permite, mai ales că sectorul dezvoltărilor imobiliare generează cifre de afaceri substanţiale în numeroase industrii conexe şi venituri considerabile pe termen scurt şi lung la bugetul de stat, prin impozite şi taxe aplicate atât afacerilor derulate cât şi imobilelor noi rezultate", a conchis Flavius Eşnican.

În plină criză financiară, conducerea companiei arădene "Bermo Group" a anunţat că a încheiat anul 2008 cu un profit operaţional de patru milioane de euro, cel mai mare de la înfiinţarea firmei, în urmă cu patru ani.

"Bermo Group" este o companie cu capital privat, care activează în domeniul imobiliar din anul 2004. Acţionarii principali ai "Bermo Group" SA sunt "Imotrust" SA, care deţine 58,25% şi omul de afaceri Valentin Morar, care este şi directorul general al societăţii, cu 41,74%.

Directorul general al "Bermo Group", Valentin Morar, a declarat că, la începutul anului 2008, se aştepta la o creştere semnificativă a volumului de vânzări faţă de 2007, chiar la o dublare a acestuia. Dar, din cauza crizei financiare, volumul vânzărilor "Bermo Group" a crescut în 2008 faţă de 2007 cu doar 30 de procente. Ritmul de contractare a fost afectat începând din a doua jumătate a anului 2008 şi spre sfârşitul anului s-a înregistrat chiar o încetinire substanţială. "Ţin să precizez că în Arad este o situaţie atipică. Nici înainte de criza financiară nu erau preţuri mari, apartamentele noi premium contractându-se cu 600 - 700 euro/mp. Din cauza lipsei de locuinţe, şi apartamentele vechi se tranzacţionau la preţuri apropiate", a mai spus domnul Morar. Astfel, preţurile apartamentelor noi au stagnat pentru majoritatea proiectelor din Arad. "Va mai dura până când va fi restabilită încrederea în piaţa imobiliară, dar acest interval de timp va fi mai scurt pentru dezvoltatorii cu experienţă, care au proiecte finalizate la un nivel ridicat de calitate şi sunt situate în locaţii bune", apreciază Valentin Morar.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional