Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

BETONUL AMPRENTATO soluţie atât pentru amenajarea pieţelor, parcărilor, staţiilor de benzină, cât şi pentru alei, trotuare, piscine

F.A. Materiale /

O soluţie atât pentru amenajarea pieţelor, parcărilor, staţiilor de benzină, cât şi pentru alei, trotuare, piscine

Poate fi executat oriunde se poate turna beton

Betonul amprentat este un sistem de pavare ce se realizează prin imprimarea unui strat crud de beton special (beton ce conţine fibre elastice pentru protecţia betonului la apariţia fisurilor majore şi aditivi pentru mărirea rezistenţei la ciclurile înghet - dezgheţ) cu ajutorul unor matriţe care imită aspectul pietrei naturale, a cărămizii, a gresiei etc.

Culoarea dorită de client espe obţinută cu ajutorul unui colorant special (praf) care are dublu rol: acela de a asigura culoarea aleasă, cât şi de a ridica duritatea betonului.

Avantaje:

- nu necesită întreţinere, doar spălare cu apă;

- spre deosebire de pietriş, asfalt sau pavaj, nu se scufundă şi nu se deformează (nu apar denivelări);

- nu apar buruieni;

- poate fi curăţat cu uşurinţă de pete (ulei, petrol etc);

- design personalizat (gamă largă de modele şi culori);

- perioadă scurtă de execuţie;

Poate fi executat oriunde se poate turna beton. Indiferent de climat, pot fi produse suprafeţe frumoase, cu durabilitate, care să depăşească oricare alte forme de pavaj.

Amenajarea străzilor, trotuarelor, zonelor rezidenţiale, centrelor comerciale, parcurilor de distracţie, teraselor, se face cu aceeaşi grijă, atât pentru detalii, cât şi pentru ansamblul arhitectural general.

În tehnologia betonului amprentat se folosesc câteva materiale inovatoare:

Colorantul-întăritor care este întins pe suprafaţa betonului crud, formează după uscare un strat foarte dur, rezistent 100% la acţiunea razelor UV. Acesta este de fapt un amestec uscat de ciment, agregate dure, aditivi şi pigmenţi stabili UV, fiind disponibil într-o gamă largă de culori.

Decofrantul (praful antilipire) disponibil de asemenea într-o gamă largă de culori, are rolul de a crea un efect de modulare a culorii de bază, sau în anumite cazuri de învechire.

Suprafaţa obţinută este acoperită cu un strat de lac acrylic, care după uscare produce o peliculă dură, incoloră şi în acelaşi timp stabilă la acţiunea UV.

Lacul are o rezistenţă ridicată la acţiunea apei, uleiurilor şi a acizilor, aşa că tehnologia betonului amprentat poate fi folosită cu succes în orice domeniu de activitate. Astfel, lacul este soluţia cea mai potrivită pentru obţinerea unui strat final de protecţie.

Producătorii săi susţin că betonul amprentat reprezintă soluţia ideală pentru amenajarea unor spaţii largi, precum pieţe, parcări, staţii de benzină, drumuri de acces, cât şi a spaţiilor mai înguste, precum alei, trotuare, piscine.

Execuţie:

- Se toarnă un strat de mixtură specială de beton, cu textura fibroasă.

- Se colorează cu un strat de colorant, cu rol de întăritor, pe întreaga suprafaţă, pentru o culoare frumoasă şi originală la fiecare execuţie în parte.

- Suprafaţa se amprentează cu ajutorul unei matriţe de ştanţare. Producătorii oferă numeroase modele unice, protejate prin copyright, şi experienţa partenerilor din Spania, pentru a beneficia de posibilităţi nelimitate de design şi realizare.

SC Style Grup SRL din Călăraşi are ca obiect principal de activitate producţia prefabricatelor din beton. Societatea promovează noi metode de realizare a pavajelor ornamentale, metode realizate cu costuri minime, rezultatul fiind un pavaj modern, rezistent, cu un design deosebit: betonul amprentat.

Preţurile sunt de circa 60 lei+tva pe metru pătrat, la acesta se adaugă betonul furnizat de beneficiar care costă în jur de 14-15 ron/metru pătrat pentru alei, iar pentru acces auto circa 28-30 ron/mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional