Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BLOCURI TURN LA TÂRGU-MUREŞ"Contranscom Benţa" ridică primele turnuri din oraş

F.A. Locuinţe /

"Contranscom Benţa" ridică primele turnuri din oraş

Valoarea investiţiei este de 40 de milioane de euro

Cunoscuta companie de construcţii "Contranscom Benţa" are în derulare, în Târgu-Mureş, trei proiecte rezidenţiale, la care se adaugă realizarea celei de-a patra etape a cartierului Răsăritului, aflată încă în faza de proiect la finele lunii august. Oficialii "RCB Development & Consulting", compania care se ocupă de promovarea şi vânzarea în exclusivitate a locuinţelor construite de "Contranscom Benţa", ne-au declarat că "Benţa Towers" este cel mai nou şi de impact proiect pentru Târgu Mureş şi că este situat pe bulevardul Pandurilor. Suprafaţa de teren ocupată măsoară 8.641 mp.

Ansamblul va cuprinde patru blocuri, din care două sunt pe parter şi zece etaje, iar restul sunt dispuse pe parter şi 15 etaje. În total, vor fi amenajate 286 de apartamente cu una până la patru camere. Ultimele niveluri vor fi amenajate ca penthouse-uri. Valoarea totală a investiţiei este de circa 40 de milioane de euro. Potrivit reprezentanţilor "RCB Development & Consulting", acestea sunt primele blocuri-turn ridicate în Târgu-Mureş.

Antreprenorul general al proiectului este "Contranscom Benţa" SA, iar de proiectare s-a ocupat "ARA Architects". Partenerul pentru finanţare este BCR. Lucrările de execuţie au început, în acest an, la imobilele cu zece etaje. Termenul de predare este programat pentru martie 2010. Întregul proiect va fi gata în a doua jumătate a anului 2011.

Concept arhitectural şi tipuri de apartamente

Noile apartamentele vor avea suprafeţe generoase, situate între 48 şi 138 mp. Apartamentele cu o cameră vor fi în număr de 72, cu suprafeţe cuprinse între 48 şi 51 mp. Alte 100 vor avea câte două camere şi suprafeţe de 66 - 79 mp. Locuinţele cu trei camere sunt în număr de 74 şi se vor întinde pe 100 -112 mp. "Contranscom Benţa" va mai amenaja şi 28 de apartamente cu patru camere şi cu suprafeţe construite de 138 mp.

Într-o primă etapă, au fost puse în vânzare 85 de apartamente. Oficialii "RCB Development & Consulting" ne-au spus că preţurile de vânzare ale apartamentelor variază foarte mult, în funcţie de suprafaţă şi etajul la care sunt amplasate. Astfel, un apartament cu o cameră costa, la finele lunii august, între 67.000 şi 83.000 de euro, iar unul cu două camere ajungea la 95.000 - 125.000 de euro. Apartamentele cu trei camere se vindeau cu 141.000 - 158.000 de euro.

Ansamblul va dispune şi de 12 apartamente tip penthouse, două la ultimul nivel al blocurilor de 15 etaje şi patru pe blocurile de 10 etaje. Fiecare apartament va avea suprafeţe mari de terase. Ca şi dependinţe, vor exista 292 locuri de parcare repartizate pe două niveluri subterane, precum şi 275 de boxe individuale.

Fiecare corp de clădire dispune de câte două lifturi, care vor coborî până la nivelurile subterane de parcare. La clădirile cu 15 etaje, unul dintre ascensoare va avea peretele din sticlă pentru a putea oferi o vedere panoramică.

Dotări şi servicii

La demisolul şi parterul turnurilor va fi deschisă "Benţa Towers Gallery" - un ansamblu de spaţii comerciale care vor găzdui toate activităţile necesare vieţii de zi cu zi. Astfel, vor fi amenajate supermarketuri, servicii bancare, farmacii, spaţii comerciale, cabinet medical, saloane de înfrumuseţare, sală de fitness, curăţătorie, magazine de electronice, "kidsland", restaurante, cafenele şi terase. Locuinţele sunt contorizate individual şi vor fi dotate cu cablu optic TV, telefon şi internet.

Încă 20 de locuinţe în cartierul "Belvedere"

Un alt cartier pe care "Contranscom Benţa" îl are în execuţie în Târgu Mureş este "Belvedere", construit în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş. Ansamblul va avea, în total, 294 de vile şi este amplasat în zona Calea Sighişoarei. Etapa I de dezvoltare a fost demarată în 2007 şi cuprinde 40 de vile. În acest an, "Contranscom Benţa" va începe ridicarea altor 20 de vile, ne-au spus reprezentanţii "RCB Development & Consulting".

Vilele au suprafaţa construită desfăşurată între 100 - 170 mp, pe loturi cu arii cuprinse între 450 şi 499 mp. Preţurile de vânzare variau, la finele lunii august, între 144.000 de euro şi 285.000 de euro, cu TVA şi cu preţul terenului inclus.

Întregul proiect se desfăşoară pe o suprafaţă de 13,45 de hectare şi va fi realizat în mai multe etape. Termenul de execuţie a unei locuinţe este de 12 - 15 luni de la semnarea antecontractului de vânzare - cumpărare. Alte 40 de vile vor fi scoase la vânzare anul viitor.

Locuinţele din "Orizont" - finalizate în proporţie de 80%

Cartierul "Orizont" din Livezeni Târgu - Mureş are, în total, 205 locuinţe. Acesta este o investiţie proprie a "Contranscom Benţa" şi era finalizat, la sfârşitul lunii august, în proporţie de 80%. Potrivit reprezentanţilor "RCB Development & Consulting", la finele verii, mai erau disponibile 23 de vile cu preţuri de circa 180.000 - 291.000 de euro, cu TVA şi teren incluse.

Suprafaţa construită desfăşurată a unei locuinţe variază între 110 mp şi 195 mp, iar terenurile aferente măsoară între 473 şi 1.276 mp. Termenul de execuţie a unei locuinţe este între 12 şi 15 luni de la contractare.

Cartierul "Răsăritului" din Sâncraiu de Mureş, localitate din imediata apropiere a Municipiului Târgu-Mureş, are în total 120 de vile de diferite dimensiuni şi cu o arhitectură deosebită. Etapa a treia de dezvoltare va fi lansată anul viitor şi cuprinde 25 de locuinţe. În prezent, 85 de locuinţe au fost finalizate şi contractate integral. Casele au suprafaţa construită desfăşurată între 120 - 160 mp, cu loturi aferente de 600 - 1.000 mp.

Compania realizează complexuri rezidenţiale şi în Timişoara, Braşov, Făgăraş şi Sighişoara

"Contranscom Benţa" mai are în execuţie ansambluri rezidenţiale şi în Timişoara, Braşov, Făgăraş şi Sighişoara. Proiectul din Timişoara a fost denumit "My Family Residence" şi va cuprinde 232 de apartamente cu una până la patru camere, spaţii comerciale în suprafaţă construită de 876 mp, precum şi parcări supraterane şi subterane.

"My Family Residence" este ridicat pe un teren în suprafaţă totală de 8.773 mp şi cuprinde patru corpuri de clădiri. Regimul de înălţime a imobilelor variază între demisol, parter şi patru etaje şi demisol, parter şi şapte etaje. 80 de apartamente vor fi cu o cameră, 76 - cu două camere, 38 - cu trei camere şi 12 apartamente cu patru camere. Vor fi amenajate 124 de locuri de parcare la demisolul blocurilor şi 81 supraterane.

Potrivit datelor furnizate de "RCB Development & Consulting", cartierul "Corona" se află în partea de nord a Municipiului Braşov, în apropierea cartierului Tractorul şi se întinde pe o suprafaţă de 45.500 mp. Terenul a fost divizat în 79 de loturi individuale cu suprafeţe ce variază între 403 şi 813 mp.

Cele 79 de case, cu suprafeţe construite desfăşurate cuprinse între 117 şi 203 mp, au fost concepute pentru a oferi ample spaţii interioare şi oferă terase generoase cu vedere panoramică. Etapa I de dezvoltare cuprinde 22 de locuinţe individuale, pe structură metalică. Termenul de predare este decembrie 2008. Preţurile de vânzare sunt între 195.000 şi 250.000 de euro, inclusiv TVA şi costul terenului.

Complexul "Mioriţa" din Făgăraş presupune ridicarea a 81 de case cu suprafeţe construite desfăşurate cuprinse între 117 mp şi 203 mp. Loturile aferente au suprafeţe cuprinse între 492 mp şi 759 mp. Prima etapă de dezvoltare cuprinde 11 locuinţe individuale, tot pe structură metalică. La finele lunii august, erau finisate şi disponibile nouă vile. Preţurile de vânzare sunt cuprinse între 83.500 şi 96.000 de euro inclusiv TVA şi terenul aferent.

Ansamblul "Târnava II" din Sighişoara are 79 de case cu suprafeţe construite desfăşurate cuprinse între 117 şi 203 mp. Terenul aferent a fost împărţit pe loturi de 600 mp - 750 mp. Etapa I de dezvoltare are 23 de locuinţe individuale, care au fost vândute integral. Etapa II este prevăzută spre contractare în anul 2009.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional