Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Braşov: Bermo Group demarează faza a treia din Alphaville

F.A. Locuinţe /

Braşov: Bermo Group demarează faza a treia din Alphaville
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Compania Bermo Group, dezvoltator imobiliar activ pe piaţa rezidenţială din Braşov, s-a remarcat prin demararea proiectului Alphaville. În luna iunie, va începe construcţia fazei a treia a ansamblului amplasat în cartierul Valea Cetăţii (Răcădău). Construcţia va dura aproximativ un an şi presupune realizarea a 52 de apartamente, ne-a declarat Lucian Iuga, director marketing Bermo Group.

    De asemenea, la mijlocul lunii mai era finalizată în proporţie de 90% construcţia la faza a doua a proiectului, totalizând 55 de apartamente, ce urmau să fie livrate în luna iunie.

    Dintre acestea doar şase mai erau disponibile în luna mai. Cel mai repede s-au vândut apartamentele cu trei camere şi terasă de 18 - 20 mp, oferite la aproximativ 70.000 de euro.

    "Simţim o cerere în creştere. Lunile ianuarie şi februarie au fost foarte pline", relatează domnul Iuga.

    Faza a treia va fi realizată în parteneriat cu Albedra, o altă firma din cadrul grupului Alber Holding, din care face parte şi Bermo Group. Aceasta va reprezenta şi ultima fază a proiectului, deoarece terenul nu mai permite alte extinderi. La final, ansamblul va include 200 de apartamente.

    "Suntem în negociere pentru achiziţia altor terenuri în Braşov. Este posibil să demarăm în paralel anul acesta un proiect mai mic, de 20 de apartamente", menţionează Lucian Iuga.

    În faza a treia din Alphaville vor fi realizate, în principal, apartamente cu două şi trei camere şi doar una-două garsoniere. "Nu prea ne axăm pe garsoniere deoarece nu este aşa de mare cererea aici", argumentează reprezentantul dezvoltatorului.

    Ca suprafeţe şi preţuri, apartamentele din faza a treia vor fi comparabile cu cele realizate în cele două faze anterioare. În schimb, dezvoltatorul a operat unele modificări la cererea clienţilor. De exemplu, mulţi beneficiari au cerut bucătării deschise spre camera de zi şi terase mai mari, menţionează directorul de marketing Bermo Group.

    Sistemul constructiv prevede realizarea închiderilor din cărămidă, cu pereţi dubli între apartamente, care închid un strat de vată minerală. La exterior este aplicat un strat de polistiren expandat de 15 cm grosime. Bermo Logistic este antreprenorul general, asigurând managementul proiectului şi subcontractarea lucrărilor.

    Preţul pentru unităţile din Alphaville se situează la aproximativ 780 de euro pe mp construit, respectiv un preţ de referinţă de 49.000 de euro pentru apartamentele cu două camere şi 69.000 de euro pentru cele cu trei camere. Unităţile vor fi disponibile în 14 - 15 tipuri diferite. "Diversitatea este un atu pentru noi", adaugă domnul Iuga.

    Cea mai ieftină locuinţă aflată la vânzare în luna mai era un apartament cu două camere, la 47.000 de euro (pentru plata în numerar sau Prima Casă). Cea mai scumpă unitate aflată pe stoc era un apartament cu trei camere, de 98 mp construiţi şi terasă de 40 mp. la 98.000 de euro.

    Ansamblul dispune de locuri de parcare supraterane la un preţ de 2.500 de euro, supraterane acoperite, la 4.000 de euro şi parcări în subteran la 6.000 de euro, fără TVA.

    Programul Prima Casă joacă un rol important în realizarea tranzacţiilor, mai ales în varianta în care beneficiarii aleg un credit pentru construirea unei locuinţe, mai mare decât în cazul achiziţiei unei locuinţe finalizate. Aproape o treime din tranzacţii este efectuată prin program. Marele avantaj al programului este solicitarea unui avans de doar 5%, ceea ce se traduce prin maxim 3.000 de euro pentru cel mai scump apartament din Alphaville, consideră domnul Iuga.

    Foarte bine funcţionează şi sistemul de plată în rate la dezvoltator, în jur de 50% dintre clienţi apelând la această facilitate. Concret, cumpărătorul trebuie să achite 30% din valoarea apartamentului pentru a se muta în el. Suma rămasă este plătită în rate pe o perioadă maximă de 5 ani, cu opţiunea de a achita la final o sumă mai mare şi a reduce astfel valoarea ratelor intermediare, explică directorul de marketing Bermo Grup.

    "Vrem să livrăm o calitate peste medie, însă în acelaşi timp trebuie să avem în vedere că lumea se raportează la preţ", afirmă domnul Iuga.

    Dezvoltatorul Alphaville intenţiona să adauge servicii suplimentare pentru locatari, precum amenajarea de spaţii de agrement, teren de tenis, grădiniţă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional